miercuri, februarie 21, 2024
AcasăIn zona barfeiGeneralii Maciuca si Tilinca, condamnati la 4 ani de inchisoare cu executare

Generalii Maciuca si Tilinca, condamnati la 4 ani de inchisoare cu executare

Dupa arestari si condamnari cu rasunet in armata gen Chirita,Ion Marian, Popescu si Badalan, iata ca noi capete incoronate sunt condamnate: instanta l-a condamnat pe generalul Marin Maciuca la patru ani de inchisoare, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata si interzicerea unor drepturi civile pe o durata de trei ani. Alaturi de Maciuca, a fost condamnat, tot la patru ani de inchisoare cu executare, generalul Adrian Tilinca.

La patru ani, dar cu suspendare, sub supraveghere pe un termen de incercare de sase ani, a primit si Ioan Marcu, tot pentru abuz in serviciu. Mariana Busca, inculpata in acelasi dosar, a fost condamnata la trei ani si sase luni de inchisoare, cu suspendarea executarii pedepsei, sub supraveghere, pe un termen de incercare de cinci ani si sase luni.

De asemenea, cei patru inculpati au fost obligati la plata, in solidar, a despagubirilor civile catre partea civila Ministerul Apararii Nationale, de 8.544.807,75 de lei, iar pe Maciuca, Tilinca si Marcu, in solidar, la plata despagubirilor civile catre partea civila Ministerul Apararii Nationale, in cuantum de 3.194.750,03 lei.

Dosarul privind uniformele militare Ripstop, in care cei patru ofiteri au fost trimisi in judecata pentru abuz in serviciu si din care a fost disjuns dosarul privind luarea de mita, vizeaza modul in care a fost atribuita licitatia pentru achizitionarea de tesatura tip Ripstop pentru confectionarea uniformelor militare, procurorii anticoruptie sustinand ca, prin favorizarea unei firme de catre conducerea Comandamentului Logistic al Armatei, s-a creat un prejudiciu de aproape trei milioane de euro.

DNA i-a acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata si continua pe Marin Maciuca – general maior in rezerva, fost comandant al Comandamentului Logistic Intrunit al Ministerului Apararii Nationale, Adrian Tilinca – general de brigada in rezerva, fost loctiitor al comandantului in cadrul aceleiasi structuri, Ioan Marcu – colonel in rezerva, fost sef al Sectiei achizitii si contabil sef al structurii si pe Mariana Busca – maior, fost sef al Biroului marketing al structurii.

Decizia Curtii nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs.

O gaura de 1200000 de euro in rimul caz, alta de 3 milioane in al doilea caz, asta in timp ce rezervistilor le sunt reduse pensiile, activilor le sunt taiate salariile. Astia sunt generalii care conduc armata romana?

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE