duminică, aprilie 14, 2024
AcasăActualitate militaraExterneFregata Yan Tai, a Forţelor Navale Chineze in portul Constanta

Fregata Yan Tai, a Forţelor Navale Chineze in portul Constanta

Pentru prima oara, o nava militara chineza, Fregata Yan Tai, va face o escală în portul Constanţa, în perioada 31 iulie-4 august. Cu o lungime de 134 m, lăţimea de 16 m, fregata se poate deplasa cu o viteză de 30 noduri şi este dotată cu sisteme moderne de senzori, război electronic şi armament.

Nava a participat, la începutul acestui an, la operaţiunile navale împotriva pirateriei, desfăşurate de către Forţele Navale Chineze în Golful Aden.

Fregata YAN TAI este o navă de război multirol, tip 054A, cod NATO Jiangkai II, intrată în serviciul Forţelor Navale Chineze în anul 2011.

Cu această ocazie marinarii chinezi vor fi primiţi de autorităţile civile şi militare locale, vor vizita fregata „Regina Maria”, Nava Şcoală „Mircea”, Muzeul Marinei Române şi vor participa la întreceri sportive cu marinarii militari români, la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”. De asemenea, echipajul va vizita unele obiective turistice din municipiul Constanţa.

Publicul va putea vizita nava joi, 2 august, între orele 08.30-11.30 şi 13.00-15.00. Fregata va fi acostată în Portul Constanţa, la Terminalul de pasageri.

Sursa : navy.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE