marți, noiembrie 28, 2023
AcasăActualitate militaraInterne835 de avansari si acordari de grade ilegale doar in 2011 si...

835 de avansari si acordari de grade ilegale doar in 2011 si 2012

Pentru anumite persoane, gradul militar este un subiect de joaca, un mijloc de aranjare a viitorului panaramelor ce nu-si gasesc locul in viata civila datorita incompetentei. Actualul ministru, prin comisia constituita, a dat publicitatii listele cu gradele acordate si avansarile ilegale din anul 2011 si 2012. Doar intr-un an si jumatate, 835 de hahalere au beneficiat de bunavointa acelor anumite persoane. Mai exista si alt scop al acestor acordari de grade……

MApN a dat publicitatii, asa cum a promis prin vocea ministrului Dobritoiu, listele cu persoanele ce au beneficiat ilegal de marinimia sefului SMG sau a ministrului apararii.

Comisia constituită în baza Ordinului ministrului apărării naţionale nr. M 66 din 22 iunie 2012, cu atribuţii în verificarea modului de acordare a gradelor şi înaintare în grad a militarilor în rezervă, în perioada 2010-2012, a finalizat verificarea acordării gradelor militare în anul 2012, respectiv 2011, rezultatele fiind următoarele:

În cursul anului 2012 au fost 205 cazuri de avansări sau acordări de grade în rezervă, din care:
– 19 situaţii de acordare de grade în rezervă, din care 16 nu îndeplinesc condiţiile legale, reprezentând 84,2% din total;
– 186 de situaţii de înaintări în grad în rezervă, din care 77 nu îndeplinesc condiţiile legale, reprezentând 41,4% din total.

În cursul anului 2011 au fost 1.257 de cazuri de avansări sau acordări de grade în rezervă, din care:
– 534 de situaţii de acordare de grade în rezervă, din care 426 nu îndeplinesc condiţiile legale, reprezentând 79,7% din total;
– 723 de situaţii de înaintări în grad în rezervă, din care 316 nu îndeplinesc condiţiile legale, reprezentând 43,7% din total.

În toate situaţiile a fost constatată nerespectarea condiţiilor prevăzute în Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare, şi în „Normele privind sistemul de gestiune a resurselor umane în Armata României”, aprobate prin Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M 105/2002.

MApN face precizarea expresa că această comisie a realizat o analiză statistică a numărului de grade acordate şi a temeiului legal şi nu o analiză a persoanelor care au beneficiat de acordarea de grade.

Noi propunem ministrului si analiza persoanelor pentru ca va avea o surpriza fantastica: probabil cea mai mare parte a tineretului taurin ce a beneficiat ilegal de acordarea de grade in rezerva este in prezent personal activ al armatei romane. Una din sursele de selectie a ofiterilor in activitate este personalul in rezerva.

Filiera este foarte simpla si a fost adoptata in ultimii ani ”la greu” de catre cei ce au dorit sa-si aranjeze copii, nepotii, finii si finutele: ii acorzi puslamalei un grad de ofiter in rezerva si apoi il/o chemi in activitate fara sa faca nici macar o ora de instructie, fara sa stie ce este ala un pistol, in detrimentul tinerilor absolventi de academii militare, scoliti cel putin 4 ani ca sa nu pun si cei 4 ani de liceu militar. Parte din aceste lichele habar nu au ce este o grupa,un pluton, o companie si totusi isi desfasoara activitatea in structuri centrale ale MApN.

Deci, domnule ministru, va rugam sa analizati si persoanele si sa profesionalizati armata prin stoparea chemarii in activitate pentru ca aceasta este principala sursa de deprofesionalizare si de invrajbire a categoriilor de personal din armata. Imaginati-va un locotenent, comandant de companie (pentru ca panaramele nu suporta functii fara indemnizatie), chemat in activitate, dand ordine unui locotenent, comandant de pluton cu 4 ani de liceu si 4 de Academia Fortelor Terestre. Cat de frustrat poate fi cel din urma si care va fi atitudinea lui fata de cel ce nu stie sa incarce un pistol?

Analizand link-urile de mai sus unde sunt prezentate listele date publicitatii de MApN, garantat veti regasi nume sonore sau care va inspira ”ceva” la simpla citire, nume (prenumele fiind altul) de fosti sau actuali grei ai armatei ce au incercat si poate au si reusit sa-si vada apropiatii cu grade pe umar.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular