duminică, aprilie 14, 2024
AcasăActualitate militaraFregata ”Regele Ferdinand” revine în tara, luni, dupa participarea la Operatiunea...

Fregata ”Regele Ferdinand” revine în tara, luni, dupa participarea la Operatiunea ”Active Endeavour”.

Fregata “Regele Ferdinand” a Forţelor Navale Române va reveni în ţară luni, 6 decembrie, după ce, în cursul lunii noiembrie, a participat, în Marea Mediterană, la Operaţia NATO “Active Endeavour”, transmite MEDIAFAX.

Potrivit Statului Major al Forţelor Navale (SMFN), “Active Endeavour” este o operaţie iniţiată de Alianţa Nord-Atlantică în octombrie 2001 pentru a descuraja şi dezorganiza acţiunile teroriste. Concepţia militară a NATO cu privire la apărarea împotriva terorismului prevede desfăşurarea de acţiuni specifice cum ar fi schimbul de informaţii, supravegherea şi controlul pe marile culoare de navigaţie din Marea Mediterană.
Fregata românească a executat în Marea Mediterană, în perioada 1 – 30 noiembrie, misiuni specifice de prevenire şi combatere a terorismului şi a traficului ilegal, alături de alte nave şi forţe aflate sub comandă NATO.
La ceremonialul prilejuit de sosirea din misiune a Fregatei “Regele Ferdinand”, ce va fi organizat, luni, în Portul Militar Constanţa, au fost invitaţi să participe, alături de familiile echipajului, reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, ai autorităţilor publice locale, cadre militare în rezervă şi în retragere, veterani de război. Fregata este comandată de căpitan-comandorul Mihai Panait şi are la bord, pentru această misiune, un echipaj alcătuit din 203 marinari.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE