sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăIn zona barfeiFregata Regele Ferdinand a intrat in reparatii dupa misiunea din Libia

Fregata Regele Ferdinand a intrat in reparatii dupa misiunea din Libia

Fregata Regele Ferdinand
Intoarsa recent din misiunea desfasurata in Libia, fregata romaneasca Regele Ferdinand intra in reparatii, potrivit replicaonline.ro. Potrivit Companiei Naţionale Romtehnica SA, nava a avut nevoie de reparaţii în valoare de 274.899, 97 lei, care au constat în reparaţie şi centraj ansamblu generator motor din grupul energetic M2.

Potrivit replicaonline.ro, contractul a fost atribuit în regim de urgenţă companiei britanice MAN Diesel & Turbo UK Ltd, pe 26.07.2011, adică la doar câteva zile de la întoarcerea fregatei din misiunea de război.

Ce au patit militarii romani aflati pe aceasta fregata in timpul misiunii si daca au avut probleme ne pot spune doar ei, cert este faptul ca nava second-hand achizitionata de statul roman are nevoie de reparatii dupa prima misiune de amploare desfasurata sub egida NATO. Aceasta misiune a constat in blocada din largul coastelor Libiei,timp de 3 luni, instituita de NATO impotriva liderului libian Muammar Gaddafi.

În aceasta misiune, fregata Regele Ferdinand a parcurs peste 17.000 de mile şi a participat la 700 de operaţiuni de monitorizare, interceptare, căutare şi salvare, costurile participării la blocada fiind situate undeva in jurul sumei de 4,5 milioane de euro, bani asigurati din bugetul MApN, buget suplimentat special din Fondul de Rezervă a Guvernului.

Dupa un articol replicaonline.ro

RELATED ARTICLES

2 COMENTARII

  1. Marius, asa cum poate ai observat in articol, am spus ca ceea ce s-a intamplat cu adevarat si daca militarii au avut probleme ne pot spune chiar ei, ceea ce probabil tu ai si facut prin acest comentariu.

    Sincer, pe mine personal nu m-ar fi mirat ca ceva sa se strice dupa 17000 de mile marine si dupa 3 luni de functionare , probabil non-stop, in conditii de misiune.

    Multumim pentru atentionare si pentru prezentarea adevaratei stari de fapt.

  2. Ma asteptam la acest site serios sa se intereseze inainte de a publica aceasta aberatie din Replica, ce este cu calibrarea acelui motor. In primul rand, ca generatorul nu s-a stricat, asa cum sustine Replica, ci este vorba de mentenanta periodica la ceea ce inseamna „tehnica”. Daca ai o masina, periodic ii faci revizie si ITP. Cam asa este si cu motorul diesel generator al acestei nave.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE