duminică, iulie 14, 2024
AcasăActualitate militaraBatalionul 1 CIMIC la ceas aniversar

Batalionul 1 CIMIC la ceas aniversar

Batalionul 1 CIMIC (Cooperare Civili-Militari) a sarbatorit sâmbătă, printr-o ceremonie desfăşurată la Bucureşti, zece ani de la înfiinţare, septembrie 2001.

In cadrul ceremoniei a fost oficiat un serviciu religios şi au fost înmanate diplome de excelenta militarilor cu merite deosebite din cadrul batalionului. Au fost prezentate misiunile Batalionului 1 CIMIC, Centrul CIMIC, un punct de asistenţă medicală, un punct de asistenţă umanitară şi un pluton CIMIC.

Comandantul Batalionului 1 CIMIC, locotenent-colonelul Silvian Rădulescu, a declarat că structura din subordinea sa este, prin personal, „o prezenţă substanţială şi foarte apreciată atât în cadrul misiunilor din teatrele de operaţii cât şi în cadrul a numeroase misiuni externe”.

Batalionul 1 CIMIC a trecut la operationalizare în 2007 şi în cei zece ani de la înfiinţare a adunat un intreg palmares de misiuni internationale : Afganistan, Albania, Angola, Bosnia, Coasta de Fildeş, Congo, Georgia, Irak, Kosovo şi Sudan.
Desi nu a participat la ceremonie, ministrul Oprea a transmis un mesaj, în care a reamintit că mai mult de jumătate din personalul unităţii a participat în ultimii ani la misiuni interne şi internaţionale, îndeosebi ca ofiţeri CIMIC şi în echipe de specialişti în cadrul batalioanelor de manevră, „aducându-şi din plin contribuţia la succesul misiunilor militare prin implicarea în restabilirea climatului de comunicare şi cooperare eficientă în zona de operaţii, ca o condiţie esenţială pentru soluţionarea situaţiilor conflictuale”.
„Proiectele pe care le-aţi dus la bun sfârşit şi sprijinirea autorităţilor locale şi a populaţiei civile contribuie la imaginea foarte bună pe care militarii români o au în zonele de acţiune”, a mai spus ministrul în mesajul său.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE