miercuri, februarie 28, 2024
AcasăActualitate militaraFlorinel Enache la prima iesire din spitalul Walter Reed din SUA

Florinel Enache la prima iesire din spitalul Walter Reed din SUA

Un Paste Fericit si pentru eroul roman
Sursa foto: jurnalul.ro
O veste buna vine din SUA, unde, după un an petrecut între patru pereţi ai camerei de spital, Florinel Enache, singurul erou triplu amputat al României, s-a aflat în prima zi de Paşte alături de o comunitate de români la o biserică ortodoxă din Maryland, Statele Unite. Preotul bisericii, Părintele Dumitru Păun şi comunitatea de români l-au primit cu dragoste, apreciere şi solidaritate. Printre ei s-a aflat şi baschetbalistul român Ghiţă Mureşan.

A fost o întâlnire de necrezut pentru ambii români. Ghiţă i-a vorbit cu voce scăzută, cu emoţie şi dorinţa de a-l ajuta cu tot ce poate. Florinel i-a răspuns umil, cu mulţumire şi cu respect pentru omul pe care-l văzuse numai la televizor. Au dat mâna unul cu altul şi şi-au promis să se revadă.

Emoţionanta întâlnire cu marele Ghiţă

Şi Părintele Păun a fost emoţionat. Pentru el, e un miracol să-l vadă pe Florinel ieşind afară de pe porţile spitalului, după aproape un an de bătălii zilnice pentru supravieţuire. Pe timpul slujbei religioase de la a Doua Înviere, Ghiţă şi Florinel au stat unul lângă altul.

Sursa foto: jurnalul.ro

Au cântat în acelaşi glas ”Hristos a Înviat”, au făcut semnul crucii după citirea Sfintei Scripturi şi au luat împărtăşanie. Pe cei doi Preotul Păun i-a numit eroi ai României în faţa întregii adunări de enoriaşi. Ghiţă este erou pentru că s-a luptat pentru România pe toate terenurile de baschet.

Florinel este erou pentru că s-a luptat sub culorile României pe câmpul de bătălie. Ambii merită respectul şi aprecierea noastră, a spus preotul. Cu toate că este o congregaţie micuţă şi are nevoie de bani, preotul a hotărât că banii sunt mai importanţi pentru familia lui Florinel. A acordat toate donaţiile zilei militarului erou.

În locul în care minunile medicale sunt posibile

Sursa foto: jurnalul.ro
Un an a locuit într-o cameră de spital. O cameră de spital extrem de scumpă. Numai patul special în care a stat majoritatea orelor din zi şi din noapte costă peste 100 mii de dolari. Dar la americani banii nu contează atunci când se pot salva vieţile eroilor. La Centrul Medical Militar Walter Reed din Bethesda, Maryland, tehnologia este de ultimă oră, iar specialiştii sunt printre cei mai buni din lume.

Aici se fac, într-adevăr, minuni medicale. Aici sunt salvate vieţile militarilor aduşi mutilaţi din Afganistan. Părţile din corp pierdute sub foc în deşertul Afganistanului sunt înlocuite cu proteze bionice de ultimă generaţie. Aici iau naştere oamenii-roboţi. Şi tot aici se naşte şi speranţa, pentru unii.

De minuni medicale a avut parte şi Florinel Enache. Una după alta, minunile care s-au numit mâinile doctorilor care i-au reparat corpul în ciuda tuturor adversităţilor. Însă picioare, Florinel, nu mai are. Şi nici braţul stâng.

Sursa foto: jurnalul.ro

Citeste corespondenta integrala pentru jurnalul.ro: Eroul român din Afganistan, Florinel Enache, omul care refuză zilnic moartea

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE