joi, noiembrie 30, 2023
AcasăIn zona barfeiFilialele SCMD nu sunt de acord cu modul de actiune al conducerii...

Filialele SCMD nu sunt de acord cu modul de actiune al conducerii centrale

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate
Tot mai multe filiale ale SCMD incep sa declare clar si raspicat ca modul de actiune a comitetului director nu este unul tocmai normal, solicitand numeroase schimbari la viitorul congres al reprezentantilor. Venind cu propuneri de diminuare a remuneratiei personalului angajat al SCMD cu 50%, de reducere a cotizatiei de membru la 60 lei pe an, delimitarea totala si definitiva de CNSC, crearea de ”Consilii Consultative” in teritoriu, procentul de cotizatie ce revine filialelor sa devina 70%, filialele ataca deschis conducerea sindicatului, conducere ce a dus sindicatul la oprobiul public prin declaratiile facute la evenimentele din ultima perioada.

Pentru ca suntem intrutotul de acord cu opiniile exprimate in Adunarea Generala a Filialei Nr. 1 Slatina, va prezentam in cele ce urmeaza mandatul presedintele filialei, col.(Rtr.) Dogaru Dumitru, la consiliul national al reprezentantilor. Prin acceptarea celor expuse in mandat se trece cu adevarat la lupta sindicala a militarilor aflati in rezerva armatei romane. Militarii romani nu au iesit niciodata in fata prin circ si scandal ci prin moderatie si prin cumpatare. Salutam acest mandat si vi-l prezentam ca atare:

In urma dezbaterilor, memmbrii filialei au imputernicit pe presedintele filialei, domnul col.(Rtr.) Dogaru Dumitru, sa participle la CNR si sa sustina urmatorul :
MANDAT
1. Armonizarea prevederilor Statutului SCMD cu cele ale ROF, tinand cont de propunerile comune, ale filialelor din zona Olteniei (Olt, Dolj, Gorj, Valcea, Arges ), transmise inca de la CNR anterior.
2. Schimbarea denumirii SCMD in SCMRR.
3. Diminuarea remuneratiei personalului angajat al SCMD, incepand cu 01.01.2013, cu 50%.
4. Reducerea cotizatiei de membru la 60 lei pe an, datorita plecarii masive a sindicalistilor.
5. Delimitarea totala si definitiva de CNSC, ramanand un sindicat pur militar; insistand pe faptul ca participarea la acesta nu are aprobarea CNR, precum si pe faptul ca CNSC nu are personalitate juridica. Includerea de catre presedinte in acest conglomerat, a dus la pierderea identitatii noastre si la creerea unui paradox: sindicatul sa sustina drepturile celor care ne-au contestat si ne contesta inca!
6. Asumarea raspunderii conducerii centrale a SCMD, pentru afirmatiile facute pe timpul referendumului (razboi civil, nesupunere civica, desfiintarea CCR ), pentru actiunile intreprinse fara consultarea filialelor, fapt care a dus la ”tocarea” sindicatului de catre televiziuni si presa, pana la luarea in derizoriu. Consideram ca aceste actiuni au contribuit in mare masura la neprezentarea populatiei la vot. Suntem de acord cu rolul nefast al CCR, dar momentul darii publicitatii a fost total neinspirat, determinand expresii de genul ”Cine este acest Dogaru ?”, ori ”Ce este si pe cine reprezinta sindicatul asta ?”. Urmarile, au fost imediate si inca se mai vad: nimic din ce se convenise cu USL nu s-a mai concretizat!
7. Creearea de ”Consilii Consultative” in teritoriu, pe zone geografice, care ar putea fi in numar de 5, ai caror presedinti sa fie cooptati in CD ( prevedere dealtfel statutara).
8. Completarea membrilor CD, in locul celor plecati sau suspendati, prin alegeri la actualul CNR, sau chiar a intregului CD.
9. Renuntarea la abordare unor teme sensibile gen Unirea Moldovei cu Romania, care impun actiuni de tipul Marsului Unirii, ori infiintarea de filiale ale sindicatului in Republica Moldova. Aceasta ar creea posibilitatea ca sindicatul sa fie perceput total diferit decat pentru ce a fost infiintat el. Sa lasam clasei politice acesta problema de mare interes national!
10. Renuntarea la intentia de preluare a unor baze sportive si de agrement. Nu credem ca acesta e momentul.
11. Suntem impotriva limitarii filialelor la un anumit numar de membrii. Mai multe filiale, presupune printre altele mai multe resurse financiare; irosirea fondurilor de care dispunem.
12. Solicitam in mod expres ca pozitiile exprimate in mass-media, de catre presedintele SCMD, sau purtatorul de cuvant, sa aiba aceptul presedintilor ”Consililor Consultative” din teritoriu.
13. Cerem ca Departamentul Juridic sa-si redefineasca atributiile, in sensul ca nu trebuie sa reprezinte numai sindicalistii din Bucuresti si Ilfov, ci si pe cei din provincie.A fost cazul procesului pe Legea 329, pierdut, definitiv si irevocabil, casa de avocatura cerand sa se judece in lipsa.
14. Intrucat am sesizat ca Departamentul Organizatoric nu mai are activitate cam de un an de zile, propunem desfiintarea acestuia .
15. Solicitam ca la actualul CNR sa adopte Strategia luptei sindicale, strategia al carei obiectiv nu poate fi decat recastigarea drepturilor avute.
16. Respingem orice incercare de a transforma SCMD in partid. Consideram inoportun momentul si credem ca printr-un asemenea pas vom pierde si putinul sprijin al coalitiei de la putere.
17. Selectarea unui grup de membrii de sindicat, buni oratori, cunoscatori ai legilor si ai fenomenului politic actual, cu sarm si cu o buna reputatie, care participe la dezbaterile din emisiunile TV, din presa si care sa sustina cauza si obiectivele noastre. Recomandam evitarea dialogurilor cu personaje gen Andreea Pora.
18. Renuntarea la orice actiuni belicoase, de fronda si amenintare la adresa celor care ne-au promis sprijinul in rezolvarea revendicarilor noastre, continuarea acestora facand sa pierdem si putinul sprijin pe care il avem.
19. Realizarea unei colaborari mai eficiente si acceptarea dialogului cu toate sindicatele, organizatiile, asociatiile si ONG ce reprezinta militarii si rezervistii, in scopul atingerii cu rapiditate a obiectivelor noastre.
20. Procentul de cotizatie care revine filialelor sa devina 70%

Adunarea Generala a Filialei Nr. 1 Slatina, judetul Olt, considera ca prin adoptarea acestor propuneri, alaturi de cele ridicate si de catre celelalte filiale din tara, vom reusi sa intarim sindicatul nostru, sa ne realizam scopurile propuse si de ce nu sa devenim cel mai important sindicat al Romaniei, avand in vedere ca la ora actuala miscarea sindicala din tara este ca si inexistenta
Cu stima,

Presedinte
Col (rtr)
Dumitru DOGARU SECRETAR
Lt. Col (r)
Ion LINTOIU

Daca la acest mandat adaugam si alte propuneri ale altor filiale din tara, ajungem la concluzia ca zilele colonelului Dogaru la sefia SCMD s-au cam terminat. E timpul ca un colonel sau general adevarat sa iasa in fata sa spuna lucrurilor pe nume si sa aduca militarii acolo unde au stat mereu: in fruntea increderii populatiei.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular