duminică, iulie 14, 2024
AcasăActualitate militaraInterneTerenul din zona Garii Slatina nu mai apartine MApN

Terenul din zona Garii Slatina nu mai apartine MApN

Terenul de 11 hectare pe care se află cădirile fostei unităţi militare din zona Gării Slatina nu mai este in administrarea Ministerului Apărării Nationale, el trecand in urma unei hotarari de Guvern in administrarea municipalitatii din Slatina. Prin compensare, MApN va primi un bloc cu 48 de apartamente ce vor fi repartizate cadrelor militare din zona, la cerere.

Prezenţi la predarea ştafetei au fost primarul Slatinei, Darius Vâlcov, cei doi vice primari, Mihaela Stana şi Minel Prina, iar din partea Ministerului Apărării Naţionale Colonel Daniel Croitoru, şeful Centrului Domenii şi Infrastructuri nr. 2 Craiova, administratorul patrimonial al imobilelor din Ministerul Apărării Naţionale din zona de Sud şi Sud Vest.

„Primăria Slatina încearcă de 7 ani să intre în posesia acestui teren. Pe vremea celorlalţi miniştri am fost la Bucureşti de 39 de ori pentru ca municipiu să intre în posesia celor 11 ha. De când Victor Ponta este prim-ministru am fost o singură dată cu această problemă şi uitaţi că s-a şi concretizat. Deci daca Victor Ponta nu era prim-ministru, Ministerului Apărării Naţionale nu ne-ar fi cedat acest teren. Procesul verbal de predare-primire a fost făcut. Din acest moment noi o sa propunem un puls, îl vom vota în consiliul local, daca va fi aprobat, vom merge mai departe cu planurile noastre. Pe o parte din teren vom crea noi locuri de munca prin vânzarea de teren către un hipermarket sau un lanţ de hipermaketuri, vom construi un parc si restul de teren va fi dat tinerilor care doresc sa-şi construiască locuinţe ”, a declarat primarul Slatinei, Darius Vâlcov prezent la întâlnirea cu presa din curtea fostei unităţi militare. „Terenul pe care se află biserica va aparţine tot Primăriei, dar acum nu ne apucăm de demolat biserici, vom ajunge la un numitor comun cu Episcopia”, a mai spus Draius Vâlcov.

Oare nu avea dreptate ministrul Dobritoiu cand propunea vanzarea sau inchirierea acestor active in schimbul unor sume de bani cu care sa fie dotata armata romana? Iata un exemplu prin care armata pierde o mare suma de bani, bani ce vor intra in visteria municipalitatii din Slatina doar in baza unor hartii. Daca in urma cu cateva luni ministrul Oprea scapa de toate terenurile din administrare, iata ca acum guvernul prin primul ministru Ponta continua opera.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE