joi, aprilie 18, 2024
AcasăLegislatieFara cazarmi dar cu gradinite si camine

Fara cazarmi dar cu gradinite si camine

Senatul a aprobat marti o propunere legislativa prin care cazarmile si alte utilizati dezafectate apartinand Ministerului Apararii vor trece in patrimoniul consiliilor locale, respectiv CGMB, putand fi folosite, la cerere, ca spatii de invatamant sau camine.

Proiectul, initiat de Mario Oprea (PNL), Lia Olguta Vasilescu (PSD) si Claudiu Manda (PSD) prevede ca toate cazarmile si utilizatile apartinand MApN sa treaca in patrimoniul consiliilor judetene, respectiv al Municipiului Bucuresti, putand fi folosite drept spatii de invatamant, camine studentesti sau alte alte elemente de infrastructura educationala la cererea institutiilor interesate, informeaza NewsIn.

Finantarea se va face de la bugetul local sau, dupa caz, al institutiilor interesate. Administrarea acestora se va face de catre beneficiari. Initiatorii explica necesitatea acestui proiect prin lipsa spatiilor pentru gradinite si scoli.

Punctul de vedere al Guvernului a fost negativ, motivandu-se, printre altele, ca majoritatea cazarmilor au fost construite in afara zonelor rezidentiale, astfel incat accesul elevilor ar fi dificil. Guvernul mai explica si ca reamenajarea acestor spatii s-ar putea dovedi costisitoare, existand presiune prea mare pe bugetele locale.

Proiectul a primit raport de respingere din partea comisiei sesizate in fond, insa rezultatul a fost intors de plen, cu 48 de voturi „pentru”, 33 „impotriva si o abtinere. Senatul este prima Camera sesizata.

Sursa: newsin

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE