miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăActualitate militaraEscala USS DONALD COOK la Constanta in perioada 14-17 aprilie

Escala USS DONALD COOK la Constanta in perioada 14-17 aprilie

navy.mil
Distrugătorul american USS Donald Cook se va afla în Portul Constanţa in perioada 14-17 aprilie, marinarii militari români şi cei americani executand in aceasta perioada activităţi de instruire în apele teritoriale ale Romaniei dar şi în apele internaţionale ale Mării Negre.

Potrivit navy.ro, în conformitate cu Planul de activităţi internaţionale al Forţelor Navale Române pentru anul 2014, distrugătorul USS Donald Cook va efectua o escală în portul Constanţa, în perioada 14-17 aprilie.

Pe parcursul vizitei în Constanţa, o delegaţie condusă de comandantul navei americane, căpitan-comandorul Scott A Jones, va fi primită de comandantul Comandamentului Flotei, comandorul Tiberiu Liviu Chodan. Programul echipajului navei militare USS Donald Cook mai cuprinde vizite la Arhiepiscopia Tomisului, în Portul Militar Constanţa şi la Muzeul Marinei.

Distrugatorul american va fi vizitat si de presedintele Romaniei la ora 14.00, la terminalul de pasageri – Poarta 1, din Portul Constanţa, vizitarea navei fiind urmată de o declaraţie de presă.

Distrugătorul USS Donald Cook şi nava militară franceză Dupuy de Lôme se află în Marea Neagră, în contextul tensiunilor dintre Occident şi Rusia din cauza crizei ucrainene, informează ziarul turc Sabah citat de Medifax.

„Este vorba de o misiune pentru oferirea de garanţii de securitate aliaţilor din cadrul NATO şi partenerilor de la Marea Neagră”, a comunicat Departamentul american al Apărării.

„Prezenţa navei USS Donald Cook demonstrează angajamentul nostru pentru intensificarea securităţii, capacităţii de reacţie şi dispozitivelor logistice”, a declarat colonelul american Steven Warren, un purtător de cuvânt al Pentagonului.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE