miercuri, februarie 21, 2024
AcasăActualitate militaraExterneDobritoiu si Danila la Summit-ul Alianţei Nord-Atlantice de la Chicago

Dobritoiu si Danila la Summit-ul Alianţei Nord-Atlantice de la Chicago

Corneliu Dobritoiu
Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, şi şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, participă, în cadrul delegaţiei oficiale a României conduse de preşedintele Traian Băsescu, la Summit-ul Alianţei Nord-Atlantice care va avea loc la Chicago, în zilele de 20 şi 21 mai.
Seful SMG, General-locotenent Ştefan Dănilă


Consiliul Nord-Atlantic, reunit la cel mai înalt nivel, în formatul şefilor de stat şi de guverne, va hotărî asupra modului de transpunere în programe şi iniţiative concrete a deciziilor luate la Summit-ul de la Lisabona şi va stabili politicile şi principiile fundamentale care vor guverna evoluţia Alianţei până în anul 2020 şi ulterior.

Temele principale ale Summit-ul NATO de la Chicago vor fi: rolul NATO în Afganistan atât pe timpul tranziţiei securităţii teritoriului acestei ţări către trupele afgane, cât şi ulterior; capacitatea Alianţei de a-şi apăra populaţia şi teritoriul şi de a face faţă provocărilor secolului XXI; consolidarea reţelei globale de parteneriate a Alianţei.

Informaţii în timp real cu privire la defăşurarea lucrărilor Summit-ului de la Chicago pot fi accesate pe pagina de internet a evenimentului, http://www.nato.int/cps/en/natolive/events_84074.htm.

Sursa: mapn.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE