duminică, septembrie 24, 2023
AcasăActualitate militaraExterneCinci ofiteri romani in drum spre Siria

Cinci ofiteri romani in drum spre Siria

Daca in urma cu ceva vreme anuntam aprobarea de catre presedintele Romaniei a unei misiuni in Siria, astazi aflam de la MApN ca cinci ofiţeri din Ministerul Apărării Naţionale au plecat joi, 17 mai, către Siria pentru a participa, ca observatori militari, la misiunea ONU de monitorizare în Siria – UNSMIS.

La 21 aprilie 2012, prin Rezoluţia nr. 2043, Consiliul de Securitate al ONU a autorizat constituirea acestei misiuni, pentru o perioadă de 90 de zile, cu un mandat iniţial ce vizează monitorizarea încetării violenţei armate şi, respectiv, sprijinirea implementării depline a Planului în Şase Puncte propus de Trimisul Special Comun al ONU şi Ligii Statelor Arabe, Kofi Annan.

Ca urmare a solicitării ONU adresată statelor membre de a contribui la organizarea UNSMIS, Preşedintele României a aprobat ca Ministerul Apărării Naţionale să asigure participarea celor cinci ofiţeri români la misiunea ONU de monitorizare în Siria. Cheltuielile legate de deplasare, cazare şi diurnă, pe durata desfăşurării misiunii de către militarii români, sunt asigurate de ONU.

Armata României mai participă cu 35 de observatori militari în misiuni sub egida ONU care se desfăşoară în R.D. Congo, Liberia, Afganistan, Coasta de Fildeş, Sudanul de Sud şi Kosovo.

Sursa: mapn.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular