luni, februarie 26, 2024
AcasăActualitate militaraCorneliu Dobritoiu acuza: bugetul MApN prejudiciat cu peste 500 de mii de...

Corneliu Dobritoiu acuza: bugetul MApN prejudiciat cu peste 500 de mii de euro prin recalcularea ”oneroasa” a pensiilor militare

Corneliu Dobritoiu
Corneliu Dobritoiu
”Pana acum, AUDITUL a constatat, numai din evaluarea modului de recalculare pt pensionarii din Buc si Jud Ilfov, ca MApN cheltuie in plus peste 500 mii de euro pe luna ca urmare a cresterii multor pensii fara documente justificative, sau ca urmare a unor documente false. Deci, avand in vedere ca suma necesara pt intregire pensiilor diminuate este de 5 mil euro anual, aceasta ar putea fi acoperita din sumele marite in mod oneros, iar evaluarea, dupa cum spuneam acopera o arie geografica restransa, urmand ca Auditul si Curtea de Conturi a Romaniei – care din luna Ianuarie este implicata in proces- sa extinda evaluarea asupra tuturor judetelor, deci se asteapta ca se vor economisi mult mai multi bani.”

Aceste afirmatii acuzatoare intr-o mare masura apartin fostului ministru al apararii , Corneliu Dobritoiu, pe contul sau de Facebook, la interpelarea unui pensionar militar, in data de 25 ianuarie.

Daca la nivelul a 2 judete suma se ridica la cinci sute de mii de euro, cel mai probabil ca la nivelul tarii suma este undeva la echivalentul valoric al unui F-16. Intelegeti acum de ce nu are Romania bani de avioane multirol sau de autovehicule MRAP pentru militarii din teatrele de operatii? Intelegeti acum de ce spunea Dobritoiu ca cheltuielile de personal se ridica la 80% din bugetul alocat MApN?

Ramane de vazut cum se va finaliza aceasta ancheta, si am mare incredere ca fostul ministru in calitatea sa de presedinte al comisiei de aparare din senat va initia demersuri pentru finalizarea ei, si cine vor fi marii acuzati ai acestei recalculari pentru ca cineva trebuie sa raspunda pentru suferintele miilor de rezervisti.

Am mare incredere ca fostul ministru, in stransa colaborare cu actualul, va definitiva si problematica acordarilor ilegale de grade militare pentru ca cineva trebuie sa raspunda pentru tot ”rahatul” in care a fost tarata aceasta categorie profesionala respectata de societatea civila romaneasca. Imi doresc sa vad si condamnati……asa sa ma ierte Dumnezeu.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE