joi, aprilie 18, 2024
AcasăActualitate militaraInterneMApN executa misiuni în sprijinul SMURD

MApN executa misiuni în sprijinul SMURD

Spartan C-27J
Spartan C-27J
O aeronavă de tip C-27 J Spartan apartinând Forţelor Aeriene Române, a executat în 25 ianuarie, o misiune umanitară pentru salvarea vieţii unui copil care a suferit arsuri grave, pacientul fiind transportat de la Târgu-Mureş la Bucureşti, pe timpul zborului fiind asistat de o echipă SMURD şi de o echipă medicală militară.

Intervenţia a fost solicitată de Ministerul Sănătăţii, prin secretarul de stat Raed Arafat.

MApN sprijină cum poate SMURD-ul, intervenind de fiecare data in sprijinul cetatenilor. In luna ianuarie, şase posturi de piloţi de la Ministerul Apărării au fost transferate la Ministerul de Interne, pilotii urmând a opera avionul achizitionat de fundatia SMURD din donatiile romanilor de 2% din impozitul pe profit.

Foarte important de mentionat este faptul ca avionul zace de mai bine de doua luni in Bucuresti fiind nefunctional din lipsa……pilotilor.

„Domnul ministru al apărării, domnul Duşa, a făcut transferul piloţilor, ceea ce înseamnă că putem începe instruirea piloţilor cu data de 20 ianuarie. Pregătirea durează cam 20-25 de zile, se face o pregătire specială de trecere, de la ce ştiau ei, la noul tip de avion, iar după aceasta avionul intră în lucru. Deci cert, în următoarea lună, o lună şi jumătate o să vedem primele misiuni ale avionului care vor rezolva o mare problemă pentru noi”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat, preşedintele Fundaţiei pentru SMURD.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE