sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăIn zona barfeiComisia MApN si proiectul legii privind pensiile militare

Comisia MApN si proiectul legii privind pensiile militare

Membrii Comisiei pentru elaborarea actelor normative care să reglementeze reconstrucţia sistemului de pensii militare ocupaţionale,efectuează în această perioadă un tur în principalele garnizoane din ţară în vederea evaluării situaţiei actuale. Totodata, principalele structuri ale militarilor in rezerva au primit spre studiu un proiect de lege pe care il prezentam in cele ce urmeaza. Simona Luminiţa Sîrbu, consilier al ministrului Apărării Naţionale, a declarat pentru ZIUA VECHE că “în nici un caz nu se pune problema revenirii la Legea 164, care a fost abrogată”, referindu-se la problematica sistemului de pensii militare.

Preşedintele comisiei, Simona Luminiţa Sîrbu, consilier al ministrului Apărării Naţionale, s-a întâlnit cu cadrelele militare în rezervă şi retragere din Constanţa şi Craiova, urmând ca, săptămâna aceasta, să aibă loc şi alte întâlniri de lucru în garnizoanele Braşov, Sibiu, Alba-Iulia şi Cluj-Napoca, pentru a prezenta stadiul întocmirii cadrului normativ care-l va corecta pe cel existent şi a afla propunerile pensionarilor militari.

Astfel, problemele pensionarilor militari din toate zonele ţării vor fi trecute în revistă în vederea finalizării evaluării situaţiei actuale a sistemului de pensii, necesară întocmirii unui act legislativ pertinent.

Totodată, membrii comisiei poartă discuţii şi cu reprezentanţii celorlalte instituţii din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, pentru a cuprinde cerinţele tuturor categoriilor de pensionari militari.

O primă propunere a proiectului de act normativ care va reglementa sistemul de pensii militare va fi gata în această vară. Sugestii şi propuneri se pot face la adresa de e-mail: comisie.pensii@mapn.ro.

Acesta este un comunicat remis presei de MApN, dar iata cateva din declaratiile persedintelui comisiei pentru ziuaveche:
„Va fi o lege nouă. În nici un caz nu se pune problema revenirii la Legea 164, care a fost abrogată. Prin urmare, va fi un act normativ nou, dar care va ţine cont de unele principii din fosta Lege 164, cât şi de principiul dreptului câştigat, astfel încât cei cărora le-au crescut pensiile în urma recalculării să nu aibă o pensie mai mică în urma aplicării noii legi. Toţi vor rămâne în plată cu pensia mai favorabilă.”

La intrebarea reporterului ziuaveche privind varianta de proiect de lege ce circula de o vreme pe diferitele site-uri si bloguri, domnia sa a declarat: „Au existat mai multe propuneri, venite chiar din partea rezerviştilor şi a unor specialişti, care au lucrat mai multe variante de proiecte de lege ocupaţionale. S-a ales una din variantele propuse, cea mai apropiată de ceea ce dorim noi, şi pe aceasta se lucrează. În nici un caz, nu putem spune că modelul publicat este al Ministerului Apărării Naţionale. Adevăratul proiect va fi un proiect comun, după ce va trece prin comisii şi după ce va cuprinde părerile tuturor celor implicaţi, care vor fi unanim acceptate de către cei care lucrează la el, adică reprezentanţii tuturor ministerelor şi asociaţiilor.”

Iata acest proiect de lege si aici: LEGE privind pensiile militare de stat

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE