luni, aprilie 15, 2024
AcasăCeremonii militareElicopter militar, tip IAR 316 B, apartinand SMFA s-a prabusit in apropiere...

Elicopter militar, tip IAR 316 B, apartinand SMFA s-a prabusit in apropiere de Buzau

Sursa foto: mapn.ro
Ca o ironie a sortii, in ziua cand se comemoreaza 2 ani de la tragicul accident de la Tuzla, alte 4 vieti cad prada, cel mai probabil , tehnicii invechite cu care opereaza pilotii militari. Căpitan-comandorul Mitică Docuz, maistrul militar Cătălin Topoliceanu, maistrul militar Viorel Cojocaru şi studentul Ştefan Coropeţchi s-au indreptat catre ceruri astazi, intr-un ultim zbor.

Elicopterul militar, tip IAR 316 B, al Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene de la Boboc a pierdut legătura radio cu baza în jurul orei 12.00 şi s-a prăbuşit la scurt timp după aceasta, în zona localităţii Poşta Câlnău, la 5 km de bază.

Din ordinul şefului Statului Major General, conform procedurii, au fost reţinute la sol toate aeronavele de tip IAR 316 B, până la elucidarea cauzelor producerii evenimentului. De asemenea, au fost luate imediat măsuri pentru securizarea zonei de impact.

O comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene cercetează cauzele producerii accidentului aviatic, iar rezultatele anchetei Parchetului Militar vor fi făcute publice la finalul cercetărilor.

Căpitan-comandorul Mitică Docuz, în vârstă de 45 de ani, avea la activ peste 1700 de ore de zbor, era căsătorit şi avea doi copii. Maistrul militar Viorel Cojocaru, de 44 de ani, avea 650 de ore de zbor, era căsătorit şi tatăl unui copil. Maistrul militar Cătălin Topoliceanu, în vârstă de 38 de ani, avea la activ peste 1100 de ore de zbor, era căsătorit şi avea un copil. Studentul, în anul întâi, Ştefan Coropeţchi avea 19 ani şi era necăsătorit.

Conform roaf.ro, incepând cu anul 1971, ICA Braşov a fabricat aproximativ 250 elicoptere sub denumirea de IAR 316 B, atât pentru Forţele Aeriene Române cât şi pentru alte instituţii sau beneficiari externi. ICA Braşov împreună cu alte întreprinderi din România au dezvoltat un program de înarmare ale elicopterelor livrate către Forţele Aeriene Române.

Sursa foto: roaf.ro

Începând cu anul 1990, elicoptere IAR 316 B aparţinând Forţelor Aeriene Române au participat la exerciţii militare internaţionale, cum ar fi “STRONG RESOLVE ’98”, ca aparat ambarcat pe distrugătorul Mărăşeşti, sau “OLIMPIA ’99”, elicopterul fiind transportat până în Grecia la bordul unui avion C-130.
Elicopterul IAR 316 B a intrat în serviciul Forţelor Aeriene începând cu anul 1971.

Dumnezeu sa-i odihneasca in pace.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE