Elicopterul militar, tip IAR 316 B, al Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene de la Boboc a pierdut legătura radio cu baza în jurul orei 12.00 şi s-a prăbuşit la scurt timp după aceasta, în zona localităţii Poşta Câlnău, la 5 km de bază.
Din ordinul şefului Statului Major General, conform procedurii, au fost reţinute la sol toate aeronavele de tip IAR 316 B, până la elucidarea cauzelor producerii evenimentului. De asemenea, au fost luate imediat măsuri pentru securizarea zonei de impact.
O comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene cercetează cauzele producerii accidentului aviatic, iar rezultatele anchetei Parchetului Militar vor fi făcute publice la finalul cercetărilor.
Căpitan-comandorul Mitică Docuz, în vârstă de 45 de ani, avea la activ peste 1700 de ore de zbor, era căsătorit şi avea doi copii. Maistrul militar Viorel Cojocaru, de 44 de ani, avea 650 de ore de zbor, era căsătorit şi tatăl unui copil. Maistrul militar Cătălin Topoliceanu, în vârstă de 38 de ani, avea la activ peste 1100 de ore de zbor, era căsătorit şi avea un copil. Studentul, în anul întâi, Ştefan Coropeţchi avea 19 ani şi era necăsătorit.
Conform roaf.ro, incepând cu anul 1971, ICA Braşov a fabricat aproximativ 250 elicoptere sub denumirea de IAR 316 B, atât pentru Forţele Aeriene Române cât şi pentru alte instituţii sau beneficiari externi. ICA Braşov împreună cu alte întreprinderi din România au dezvoltat un program de înarmare ale elicopterelor livrate către Forţele Aeriene Române.
Începând cu anul 1990, elicoptere IAR 316 B aparţinând Forţelor Aeriene Române au participat la exerciţii militare internaţionale, cum ar fi “STRONG RESOLVE ’98”, ca aparat ambarcat pe distrugătorul Mărăşeşti, sau “OLIMPIA ’99”, elicopterul fiind transportat până în Grecia la bordul unui avion C-130.
Elicopterul IAR 316 B a intrat în serviciul Forţelor Aeriene începând cu anul 1971.
Dumnezeu sa-i odihneasca in pace.