miercuri, februarie 21, 2024
AcasăActualitate militaraCeremonie de retragere cu torţe cu ocazia acordarii Drapelului de Lupta Statului...

Ceremonie de retragere cu torţe cu ocazia acordarii Drapelului de Lupta Statului Major al Fortelor Terestre

Miercuri, 27 aprilie, începând cu ora 12.30, la Monumentul Eroilor militari români căzuţi la datorie amplasat în faţa Palatului Naţional al Copiilor din Bucureştiva avea loc ceremonia prilejuită de acordarea Drapelului de luptă Statului Major al Forţelor Terestre.

Tot miercuri, 27 aprilie, începând cu ora 10.00, cu ocazia sărbătoririi Zilei Forţelor Terestre, al căror patron spiritual este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – Purtătorul de Biruinţă, vor fi organizate ceremonii de depuneri de coroane de flori la monumentele Infanteriei, Artileriei şi Geniului din Capitală.

Începând cu ora 20.30, pe itinerariul: Universitatea Naţională de Apărare – B-dul Cotroceni – B-dul Iuliu Maniu – B-dul Vasile Milea – sediul SMFT se va desfasura o ceremonie mai putin obisnuita publicului, pe cat de frumoasa, pe atat de spectaculoasa: retragerea cu torte.

În majoritatea garnizoanelor din tara au loc în această săptămână, ceremonii de depuneri de coroane de flori la monumentele închinate eroilor, activităţi de evocare a tradiţiilor de luptă ale unităţilor din Forţele Terestre, precum şi expoziţii de prezentare a tehnicii şi echipamentelor militare. La activităţi au fost invitaţi să participe reprezentanţi ai M.Ap.N., ai autorităţilor publice locale, cadre militare în rezervă şi în retragere şi veterani de război.

Peste 1700 de militari din Forţele Terestre celebrează ziua categoriei de forţe la datorie, în misiunile din teatrele de operaţii din Balcanii de Vest şi Afganistan.

Sursa: biroul de presa al MApN

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE