duminică, iulie 14, 2024
AcasăActualitate militaraCentrul de Scafandri organizează competiţia ROMANIAN DIVING AWARD, adresata tuturor scafandrilor din...

Centrul de Scafandri organizează competiţia ROMANIAN DIVING AWARD, adresata tuturor scafandrilor din România, profesionişti sau recreaţionali

Sigla Centrul de Scafandri
Sigla Centrul de Scafandri
Organizat în perioada 14 mai – 1 octombrie de Centrul de Scafandri al Forţelor Navale, concursul este adresat tuturor scafandrilor din România, profesionişti şi recreaţionali, precum şi companiilor cu activitate în domeniul scafandreriei, miza fiind recuperarea de către participanţi a unui număr de 11 plachete (obiective), care vor fi puse la adâncimi cuprinse între 10 şi 85 de metri de către specialiştii Centrul de Scafandri.

La data de 14 mai, începând cu ora 09.30, Nava Maritimă de Intervenţie cu Scafandri „Grigore Antipa” va ieşi pe mare pentru executarea unui exerciţiu de antrenament al scafandrilor de mare adâncime, în cadrul căruia se vor planta aceste obiective.

Pe site-ul Centrului de Scafandri, www.centruldescafandri.ro se găseşte Regulamentul competiţiei ROMANIAN DIVING AWARD, iar de la data de 20 mai, în secţiunea dedicată concursului, se vor anunţa raioanele iniţiale în care pot fi descoperite plachetele.

Scopul principal al ROMANIAN DIVING AWARD îl constituie promovarea profesiei de scafandru, atragerea unui număr cât mai mare de tineri către această profesie şi încurajarea practicării scufundărilor recreative pe litoralul Mării Negre.

Iubitorii de scufundări recreaţionale au devenit o voce puternică pe harta sporturilor extreme din România. Cele aproximativ 100 de cluburi, forumuri sau asociaţii ale iubitorilor de scuba din întreaga ţară numără peste 10.000 de scafandri care aşteaptă o provocare pentru a-şi măsura aptitudinile, cunoştinţele şi măiestria sub apă.

Înfiinţat în anul 1976, Centrul de Scafandri funcţionează ca instituţie unică de brevetare a scafandrilor, formarea şi atestarea personalului tehnic de asigurare a scufundărilor şi lucrărilor în imersiune.

Cu sprijinul tehnologiei franceze, preluată de la firma COMEX, în urmatorii ani s-au pus bazele activităţii cu scafandri de intervenţie şi lucru la mare adâncime atât în folosul economiei naţionale, cât şi în cadrul Marinei Militare.

Din anul 1998, Centrul de Scafandri participă la lucrările Agenţiei de Standardizare NATO (NSA), iar în 2005 devine membru cu drepturi depline in cadrul comisiei UDWG, grup de lucru care se ocupă cu standardizarea operaţională, tehnică şi procedurală în domeniul scufundărilor.

Sunt standardizate: tehnicile de scufundare, operaţii pentru înlăturarea obstacolelor subacvatice, operaţii amfibii, operaţii de scufundare de pe nave, operaţii de salvare, operaţii de construcţii subacvatice, asistenţă medicală pentru operaţii subacvatice şi operaţii pe fundul mării la adâncimi mai mari de 50m.

În cele peste trei decenii de activitate, Centrul de Scafandri a format pentru nevoile armatei şi economiei naţionale peste 1000 scafandri cu diferite specializări.

În prezent, Centrul de Scafandri dispune de personal calificat, de o bază materială complexă şi modernă care îi permite desfaşurarea activităţilor de formare profesională, cercetare, asistenţă şi intervenţie subacvatică la diferite adâncimi.

Detaliile concursului sunt prezentate pe pagina de internet a Centrului de Scafandri dedicata concursului: competiţia ROMANIAN DIVING AWARD

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE