sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăActualitate militaraCasatoria militarilor romani sub aripa lui Dumnezeu in Afganistan

Casatoria militarilor romani sub aripa lui Dumnezeu in Afganistan

Sâmbătă, 9 octombrie, în Baza militară Apache, provincia Zabul, Afganistan, a avut loc oficierea căsătoriei dintre sublocotenentul Alexandru Iulian Ilie, din Batalionul 811 Infanterie „Dragonii Transilvani”, şi sublocotenentul Diana Elena Macovei, din Batalionul 812 Infanterie „Şoimii Carpaţilor”.

Cei doi şi-au unit destinele în faţa ofiţerului stării civile reprezentat de comandantul Batalionului 811 Manevră „Dragonii Transilvani”, locotenent-colonelul Ioan Marian Cristurean.
casatorie
La acest eveniment unic în teatrele de operaţii în care Armata României a participat până la această dată, au fost prezenţi colonelul James Blackburn, comandantul Combined Team Zabul (CTZ), locţiitorul acestuia, colonelul Dorin Blaiu, reprezentanţi ai forţei multinaţionale şi ai Armatei Naţionale Afgane, ofiţeri şi subofiţeri din cadrul CTZ şi militari din Batalionul 811 Manevră „Dragonii Transilvani”
casatorie
Cei doi tineri ofiţeri s-au prezentat în faţa ofiţerului stării civile însoţiţi de locotenent-colonelul Ilie Sas şi maiorul Tudor Bivolaru, în calitate de martori. După ce ofiţerul de stare civilă a dat citire legislaţiei în materie, cei doi tineri au spus „DA”, devenind soţ şi soţie.
casatorie
La finalul ceremoniei, colonelul Dorin Blaiu a prezentat scrisoarea prin care ministrul apărării naţionale, domnul Gabriel Oprea, le-a urat celor doi tineri „Casă de piatră!”, asigurându-i că Armata Românei le este cu totul alături şi va susţine tânăra familie.

„Sunteţi doi tineri curajoşi. Înfruntaţi riscuri şi greutăţi, departe de casă şi de cei dragi, luptând alături pentru a vă îndeplini datoria faţă de ţară. Aţi ales să vă înmânaţi simbolic inelele care pecetluiesc iubirea voastră într-un loc şi într-un moment cu totul inedite. Şi tocmai din acest motiv, unirea a două destine îşi confirmă simbolul ca triumf al vieţii asupra greutăţilor, al păcii asupra războiului, al armoniei asupra confruntării. În acelaşi timp, este un moment emoţionant pentru întreaga Armată Română: este oficiată pentru prima dată într-un teatru de operaţii o căsătorie între doi militari români. În numele meu, al familiei mele şi al tuturor celor care fac parte din marea familie a Armatei României, vă transmit, în aceste momente de bucurie, cele mai alese gânduri şi cele mai calde urări de sănătate, de fericire şi belşug!”, le-a mai transmis celor doi miri ministrul apărării naţionale.
casatorie
Ambii în vârstă de 25 de ani, Alexandru şi Diana s-au cunoscut în anul 2004 şi au făcut parte din aceeaşi companie pe parcursul studiilor militare la Academia Forţelor Terestre. Povestea lor a început în toamna anului 2008, când amândoi urmau cursul de comandanţi de plutoane la Centrul de Instruire pentru Infanterie şi Vânători de Munte din Făgăraş. După finalizarea studiilor, în luna martie 2009, au fost repartizaţi în garnizoana Bistriţa.

Alexandru şi Diana sunt părinţii unei fetiţe, Saşa Elena, care se află în prezent în grija bunicilor.
Potrivit prevederilor art. 8 alin. 7 din Legea nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civilă, cu completările şi modificările ulterioare, „În caz de mobilizare, război, participare a forţelor armate la misiuni în afara teritoriului statului român, Ministerul Apărării Naţionale sau, după caz, Ministerul Administraţiei şi Internelor, pentru efectivele proprii, desemnează ofiţerii de stare civilă care înregistrează actele şi faptele de stare civilă ale militarilor, ale personalului civil, precum şi ale altor categorii de participanţi şi le comunică serviciului public comunitar local de evidenţă a persoanelor sau, după caz, ofiţerului de stare civilă din cadrul primăriei unităţii administrativ-teritoriale competente”.
oficiere
În conformitate cu „Ghidul activităţilor ofiţerului de stare civilă militar din Armata României”, în timpul participării la misiuni de menţinere a păcii sau în scop umanitar, actele şi faptele de stare civilă ale personalului militar şi civil din unităţile forţelor Armatei României se înregistrează de către ofiţerul de stare civilă militar. Acesta, după caz, poate fi reprezentantul naţional superior sau comandantul unităţii militare sau al detaşamentului militar.

Sursa: MApN

Din partea redactiei roarmy, Casa de Piatra si sa fiti fericiti alaturi de ingerasul din tara.

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

  1. Niste lupi imbracati in oi,doi oameni josnici cu care armata romana nu se poate lauda,ar trebui sa se faca o ancheta despre cei doi,despre toate lucrurile mai putin ortodoxe care le fac si in timpul serviciului,abuzeaza subordonatii si ii calca in picioare ca pe niste cadavre cat si in viata privata.Asemenea gunoaie nu au ce cauta in Armata,abuzand de puterea care o au,cand vor aparea in presa niste materiale despre comportamentul lor imaginea armatei va fii grav afectata.Atat am avut de spus si astept ca si colegii mei sa aiba mai mult curaj sa spuna prin ce au trecut cu acesti lupi,Rusine lor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE