miercuri, februarie 21, 2024
AcasăActualitate militaraCaporalul Văduva Ionuţ Adrian, ”Hero of the day” in Afganistan

Caporalul Văduva Ionuţ Adrian, ”Hero of the day” in Afganistan

Potrivit paginii de Facebook a MApN si a ISAF Regional Command (South), caporalul Văduva Ionuţ Adrian din cadrul batalionului romanesc Scorpionii Rosii, a fost declarat Eroul Zilei in teatrul de operatii din Afganistan.

În timpul unei misiuni de patrulare desfăşurate sâmbătă, 22 februarie, caporalul Văduva Ionuţ Adrian, din detaşamentul Scorpionilor Roşii, a găsit şi marcat locul de dispunere al unui dispozitiv exploziv improvizat, fapt care a dus la evitarea pericolului de către camarazii de arme care urmau să tranziteze zona.

Foto: Facebook.com
ISAF Regional Command (South)

Caporalul Văduva a anunţat despre pericolul existent şi a marcat locul de dispunere a dispozitivului exploziv improvizat asigurând astfel siguranţa şi libertatea de mişcare a forţelor coaliţiei.

Pentru faptele sale caporalul a fost distins cu titlu de ”HERO OF THE DAY” de către conducerea Comandamentului Regional Sud al ISAF.

In anul 2010, prin decretul nr. 470 semnat de presedintele Romaniei, caporalului i-a fost conferita medalia Barbatie si Credinta clasa a lll a cu insemn de razboi, pentru militari.

Nu ne ramane decat sa felicitam si noi un adevarat profesionist.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE