marți, februarie 27, 2024
AcasăActualitate militara“Bronze Star” şi “Army Commendation Medal” pentru patru ofiteri romani din Afganistan

“Bronze Star” şi “Army Commendation Medal” pentru patru ofiteri romani din Afganistan

Bronze Star Medal
Bronze Star Medal
Patru ofiteri romani din cadrul Companiei KAF-GDA(Kandahar Airfield Ground Defence Area) au fost medaliați de către comandantul Batalionului 1-12 al armatei SUA cu “Bronze Star” şi “Army Commendation Medal”.

Pentru “merite excepționale și contribuția avută la desfășurarea operației Enduring Freedom” căpitanul Constantin Stanciu, comandantul companiei , a primit medalia “Bronze Star” iar căpitanii Florin Mitrică ( ofițer de operații), Sorin Busnă (șeful celulei COIST) și Bogdan Nicolaescu (ofițer de legătură) au fost distinşi cu“Army Commendation Medal”.

În semn de apreciere pentru modul cum şi-au desfăşurat misiunea, fiecare militar al companiei a primit o diplomă de apreciere pentru “munca depusă în apărarea terestră a Bazei Militare KAF”.

Comandantul Batalionului 1-12 al armatei SUA, locotenent colonelul William D. Voorhies, a adresat multumiri Scorpionilor Roşii din Compania KAF GDA la finalul celor şase luni de misiune în teatrul de operaţii din Afganistan.

„Ați făcut o treabă excelentă aici și toți militarii din KAF s-au simțit mai siguri știind că Scorpionii Roșii patrulează în afara bazei. Soldații mei au avut ce învăța de la voi iar procedurile de cercetare și căutare a DEI-urilor pe care le-ați aplicat s-au dovedit extrem de eficiente. A fost o onoare să vă cunosc și să lucrez cu voi. Vă mulțumesc în numele meu, al unității pe care o conduc și al întregii armate SUA.”

După 6 luni de misiune Scorpionii Roșii se pregătesc să predea stafeta camarazilor din Batalionul 812 Infanterie „Bistrița”, recent sosiţi în teatrul de operaţii din Afganistan.

Compania KAF GDA are ca principala misiune operatii sub control NATO pentru realizarea apararii terestre a Bazei Aeriene Kandahar, Afganistan, desfasurand simultan misiuni de evaluare şi acordare de asistenţă umanitară în sprijinul populaţiei locale, de menţinere a dialogului cu autorităţile şi liderii locali, precum şi acţiuni împreună cu Forţele de Securitate Naţionale Afgane.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE