sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăActualitate militaraInterneBasescu,Ponta si Oprea la bilantul MApN pe anul 2012

Basescu,Ponta si Oprea la bilantul MApN pe anul 2012

Bilantul activităţii MApN pe anul 2012 a avut loc în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu, a premierului Victor Ponta, a fostului ministru al apărării Gabriel Oprea, a ministrului apararii Mircea Duşa precum si a şefului Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, sedinta avand loc cu usile închise, presa avand acces doar pentru scurt timp la începutul sedintei de bilant.

Seful Statului Major General, generalul Stefan Danila, a declarat, la începutul bilantului, ca în 2012, an de criza, restrictiile bugetare au afectat activitatea Armatei prin agravarea starii tehnice a echipamentelor si prin diminuarea nivelului de pregatire.

Daca seful SMG prezenta starea dezastruoasa in care se afla armata romana in acest moment prin subfinantarea cronica si scotea in evidenta cele peste 800 de misiuni in scopuri umanitare precum si indeplinirea cu succes a misiunilor si obligatiilor asumate de statul roman peste hotare, primul ministru Victor Ponta a venit in fata militarilor cu cateva promisiuni si mesaje…..politice.

„Am asigurat reprezentanţii Armatei Române că în perioada următoare – anul acesta, după şase ani în care bugetul Apărării a scăzut în mod constant, este primul an în care ne aflăm puţin pe plus, cu foarte puţin – un mesaj pe care intenţionez să îl păstrăm până în 2016, cu o creştere constantă a bugetului”, a spus Ponta, după ce a participat, luni, la prezentarea raportului de activitate pe 2012 al Ministerului Apărării Naţionale.

Raspunzand unei remarci a unui jurnalist conform careia „resursa de zbor a avioanelor de luptă va fi epuizată în doi ani, iar România va rămâne fără avioane de luptă dacă Guvernul nu va lua o decizie”, primul ministru a aruncat pisica in ograda ministrului Dusa, precizand că decizia pe această temă nu aparţine doar Guvernului.

„Decizia nu este doar a Guvernului. După cum se ştie, a fost aprobată şi discutată în cadrul CSAT şi, în următoarele câteva luni, ministrul Apărării are mandat pentru a încheia negocierile privind achiziţionarea unor avioane multirol aflate deja în uz. Deci, ministrul Apărării are mandat din partea CSAT pentru a negocia şi a prezenta, la momentul încheierii negocierii, rezultatul”, a spus Ponta.

Pensiile militare

Pentru ca recalcularea pensiilor militare este un subiect foarte sensibil, primul ministru a tinut sa linisteasca militarii: „Nu se pune problema să luăm iarăşi toate pensiile militare, să începem să le recalculăm, să stârnim vreo panică în cei peste 160.000 beneficiari. Dacă există probleme punctuale, acestea se rezolvă fie – dacă e vorba de probleme administrative – doar pentru acele zone în care s-au descoperit probleme, dacă este vorba cumva de probleme care au şi incidenţă juridică, sunt instituţiile statului care cercetează. Dar mesajul meu este foarte clar: nu se pune problema în acest moment şi nici în viitor să luăm de la capăt toate pensiile militare”.

El a arătat că peste 90% dintre pensionarii militari au avut de câştigat în urma procesului anterior de recalculare a pensiilor, iar restul a avut de pierdut. Pentru această ultimă categorie, Guvernul va căuta o „soluţie echitabilă” pe termen mediu şi lung, a precizat Ponta.

In concluzie stimati colegi, pe termen scurt….sa nu va asteptati la ceva bun.

Întrebat de jurnalişti dacă a discutat cu Oprea despre neregulile descoperite în procesul de recalculare, Ponta nu a ratat ocazia de a-i lua apararea nasului: Actualul vicepremier Gabriel Oprea s-a aflat la conducerea Ministerului Apărării şi atunci când pentru 90% dintre pensionari au fost mărite pensiile, prin recalculare.

Întrebat de presă dacă există informaţii că la DNA ar fi un dosar deoarece unele pensii au fost mărite fără documente justificative, premierul a răspuns că nu există niciun fel de cercetare pentru vreun membru al Guvernului.

„Dacă există orice fel de încălcare a legii, cel care a încălcat legea urmează să răspundă. Eu am solicitat oficial, nu există niciun fel de cercetare pentru vreun membru al Guvernului. Dacă va exista, atunci, sigur, voi lua măsurile necesare”, a spus Ponta.

Intrucat datele prezentate in bilantul MApN au fost clasificate ca secret de serviciu, sedinta desfasurandu-se cu usile inchise, presa nu a avut acces la aceste date.

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

  1. Corect! Deci am fost “sacrificati” si de Ponta, iar “soluţie echitabilă pe termen mediu şi lung” este clar ca nu inseamna decat o integrare a tuturor intr-o noua lege a pensiilor militare. Candva!
    Parcă Rousseau scria in Contractul social “… închei cu tine o convenție, toată în dauna ta şi numai în folosul meu, pe care o voi respecta cât voi vrea, dar tu va trebui s-o respecţi cât mi-o plăcea.”
    Nu credeți că se intâmplă ceva similar?
    PAI SI MARIONETA DE BOC A AFIRMAT RASPICAT CA IN PRIMELE 5 MINUTE DE GUVERNARE PDL, VA APLICA LEGEA DE SALARIZARE A CADRELOR DIDACTICE , IAR DUPA CE A LUAT STAPINIREA A UITAT DE TOT DE LEGE SI DE PROMISIUNEA RESPECTARII SI APLICARII EI ASA CUM A PROCEDAT SI PREMIERUL BASIST PONTA CU NEDREPTATEA APLICATA MILITARILOR , PE CARE O VA REPARA CAND VA FI IN GUVERNAREA DE APOI , CA IN ACEASTA PAMINTEANA SE DOVEDESTE UN DUSMAN INRAIT AL RESPECTARII SI APLICARII LEGILOR ORGANICE ALE ARMATEI CARE TREBUIAU EMISE CU ACORDUL CSAT, DAR CE MAI CONTEAZA IN COLONIA ROMANIA ??? UNDE NIMIC NU SE RESPECTA , NICI TU CONSTITUTIE , NIMIC , NIMIC DECAT OBEDIENTA SI PUPINCURISMUL DESANTAT .
    DORMI ROMANE, DORMI IN PACE, ROMANIA PRAF SE FACE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular