vineri, iunie 21, 2024
AcasăPoliticaAtentie parlamentari : asa se arata respectul pentru militari.

Atentie parlamentari : asa se arata respectul pentru militari.

Un film mai mic de un minut circula pe internet, film ce exprima respectul acordat militarilor in tari membre NATO. În salonul de aşteptare al unui mare aeroport international încep să se audă aplauze. Mirate, persoanele prezente in aeroport cauta cu privirea si observa un mic grup de militari în ţinută de instructie.

Toata populatia prezenta reactioneaza la unison: se ridică de pe scaune şi aplaudă cu mult respect şi emoţie pe cei pe care statul american îi trimite la luptă pentru binele naţiunii. Militarii par stânjeniţi de gestul cetăţenesc sau chiar se ruşinează, dar pe undeva înteleg marea preţuire acordată de naţiunea americană.
La noi în România, lucrurile stau viceversa. Cu toate că Armata şi Biserica ocupă primele locuri în încrederea naţională, politicienii au pornit o campanie de denigrare, de sfidare şi de sacrificare a drepturilor just cuvenite militarilor, de vrajbă între pensionarii din sistemul public şi cei din rezerva armatei, de vrajba intre cadrele militare active si pensionarii militari.
In timp ce militarilor tarilor membre NATO li se acorda respectul cuvenit si se bucura de toata bunavointa guvernelor, militarilor romani in activitate li se reduc salariile, militarilor din teatrele de operatii li se reduc soldele cu 25%, pensinarilor militari li se recalculeaza soldele. Cum este si firesc, reacţia armatei, mai ales a celei din rezervă, nu s-a lăsat aşteptată. Au apărut asociaţii şi oraganizaţii ale rezerviştilor, dar în fruntea luptei pentru apărarea drepturilor juste, legale şi constituţionale ale militarilor se remarcă Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate în Retragere şi în Rezervă condus de un comitet director al cărui preşedinte este colonel (r) Mircea Dogaru . In viitorul nu foarte indepartat probabil vor apare si sindicate ale cadrelor militare in activitate asa cum se regasesc in marea majoritate a statelor membre NATO.

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE