joi, februarie 22, 2024
AcasăActualitate militaraAproape 50% din pensionarii militari au solicitat adeverinţe de venit

Aproape 50% din pensionarii militari au solicitat adeverinţe de venit

Aproximativ 50 % din pensionarii militari au completat, până în prezent, la centrele militare din ţară, formularul-tip privind eliberarea adeverinţelor de venit care atestă totalitatea veniturilor realizate de-a lungul carierei militare.

Prin Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M101/2010, s-au stabilit responsabilităţi clare şi soluţii pentru ca procesul de recalculare a pensiilor să se deruleze cu maximă eficienţă şi să fie dus la bun sfârşit în termenul stabilit de lege. Din evidenţele MApN rezultă că, în prezent, aproximativ 71.300 (97%) din cadrele militare care au activat în MApN au pensii de până în 30 de milioane de lei vechi şi, în consecinţă, nu vor fi afectate la recalculare.
Mai mult, în anumite cazuri, prin recalculare, pensiile acestora ar putea creşte, în funcţie de sporurile, indemnizaţiile, premiile, primele de care au beneficiat de-a lungul carierei militare. Calculele vor fi făcute pe fiecare caz în parte, în urma depunerii de către pensionarii militari a formularului-tip în baza căruia se eliberează adeverinţele de venit.
În cazul în care o astfel de solicitare nu va fi depusă, recalcularea se va face, potrivit legii, pornind de la salariul mediu pe economie din anii de activitate. În prezent, în evidenţele MApN figurează 81.557 de pensionari, din care 77.159 provenind strict din cadrul ministerului, iar ceilalţi din Serviciul de Informaţii Externe, din Serviciul de Protecţie şi Pază şi din Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.
Sursa: financiarul.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE