miercuri, februarie 28, 2024
AcasăActualitate militaraANCMRR se disociaza de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD)

ANCMRR se disociaza de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD)

Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere „Alexandru Ioan Cuza” provenite din Ministerul Apărării Naţionale a anunţat, vineri, că apreciază declaraţiile ministrului Gabriel Oprea drept justificate şi se disociază de SCMD şi protestele acestuia.

Biroul permanent al Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere „Alexandru Ioan Cuza” provenite din MApN (ANCMRR) precizează, într-un comunicat remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că apreciază declaraţia ministrului Apărării, Gabriel Oprea, din data de 19 ianuarie, ca fiind „justificată, temeinic documentată, lămuritoare şi corespunzătoare speranţelor marii majorităţi a cadrelor militare în rezervă şi în retragere, a pensionarilor militari”.
ANCMRR „Alexandru Ioan Cuza” anunţă că se disociază de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), precizând însă că „în esenţă” cele două asociaţii au acelaşi scop, respectiv apărarea intereselor celor pe care îi reprezintă. „Dar nu putem fi de acord cu metodele «de luptă» ale acestuia (ale SCMD, n.red.): dezbateri nesfârşite la diferitele posturi de televiziune cu atacuri directe la instituţiile statului, organizarea de proteste stradale , acţiuni care duc la denigrarea hainei militare şi a armatei”, se arată în comunicat.
„Recomandăm tuturor membrilor noştri să nu participe, pe 24 ianuarie 2011, la marşul organizat de către Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate şi să nu uite niciun moment deviza noastră «Patrie, Onoare, Demnitate», să nu uităm că suntem militari şi că educaţia dobândită de-a lungul anilor petrecuţi în oştire ne obligă la un comportament demn şi civilizat. Nu putem terfeli onoarea de militari şi să ne înjosim în faţa poporului român – vezi recentele incidente de la Constanţa – suportând intervenţii în forţă asupra calităţii de militar al Armatei române”, se arată în comunicatul semnat de preşedintele Asociaţiei, generalul (r) Mihai Iliescu.
Comunicatul menţionează de asemenea că membrii asociaţiei au încredere în asigurarea dată de ministrul Apărării Naţionale „că dreptatea va triumfa în România”.

Sursa: Mediafax

RELATED ARTICLES

4 COMENTARII

  1. Ar trebui sa nu mai intretinem starea de discriminare intre cei ce fac parte sau simpatizeaza cu SCMD si cei ce fac parte din filialele ANCMRR. In fond si la urma urmei toti suntem militari si ar trebui sa fim uniti si sa nu ne mai aratam cu degetul unii pe altii si sa ne acuzam de tot felul de chestii. Da, e adevarat unii au gresit imens, dar e treaba lor si vor plati. Apelul meu la unitate e pentru a ne strange toti, ca degetele unei singure maini, intr-un pumn si cu care sa reusim sa zdrobim obstacolele ce ne stau in cale pentru redobandirea drepturilor pierdute sau care nu si eacorda sau ni se mai recunosc (asistenta medicala, pensie).

  2. Ce disociere – VORBE GOALE …
    In Teleorman exista o colaborare unita intre A.N.C.M.R.R. SI S.C.M.D.
    Sa speram ca SCMD sa uneasca tot ce reprezinta sistem militar.

  3. a.n.c.m.r.r. este o asociatie de utilitate publica aflata sub inaltul patronaj al presedintelui Romaniei si presedentia de onoare a ministrului Ap.N. ,motiv pt. care nu pot mudca mana stapinilor

  4. atitudinea mi se pare corecta.in decembrie anul trecut in toate judetele au fost avansati la gradul de colonel si general,majoritatea cei din conducerea ANCMRR.oprea a avut grije sa cumpere tradarea celor din staf,mai ales ca sunt si membrii unpr.pentru corectitudine vezi cazul de la MEHEDINTI<TIMISOARA<IASI CLUJ ETC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE