vineri, iunie 21, 2024
AcasăActualitate militaraAjutor aerian de la MApN pentru satele izolate

Ajutor aerian de la MApN pentru satele izolate

La sediul Flotilei 90 Transport Aerian din Otopeni, a fost constituit un centru de coordonare pentru realizarea unui pod aerian, în vederea transportului de alimente către populaţia aflată în localităţi izolate, ca urmare a ninsorilor abundente şi a viscolului.

Transportul alimentelor se va efectua cu elicoptere ale Forţelor Aeriene Române, la solicitarea prefecţilor din judeţele în care sunt localităţi izolate, în baza prevederilor H.G. nr. 2288/2004.
Ajutoarele umanitare sunt puse la dispoziţia populaţiei aflate în dificultate, prin grija unor asociaţii şi patronate ale producătorilor din industria alimentară, conform solicitărilor primarilor din localităţile izolate.
În funcţie de condiţiile meteo şi de situaţia concretă din localităţile izolate, transportul şi distribuirea acestor ajutoare se va face şi pe cale terestră din puncte de sprijin destinate acestui scop.

Primele transporturi se execută în seara zilei de joi, 9 februarie, cu două elicoptere militare, ale căror echipaje sunt comandate de căpitan-comandorii Constantin Grigore şi Cristian Ciochină. Aeronavele tip IAR-330 Puma au decolat la ora 19.30 de la Flotila 90 Transport Aerian şi transportă 2 tone de alimente în localitatea Măraşu din judeţul Brăila.

De asemenea, în jurul orei 22.30, este planificat un alt transport umanitar cu un elicopter militar, cu o tonă de alimente, către comuna Frecăţei, jud. Brăila.

Armata a continuat să ajute populaţia şi prin transportul de persoane şi alimente pe Dunăre, cu două nave militare ale Forţelor Navale. Remorcherul maritim de salvare „Grozavul” a transportat joi, 9 februarie, pâine pentru locuitorii comunei Crişani şi 18 pasageri de la Sulina şi Crişani la Tulcea, iar Remorcherul Fluvial 328 execută transportul de persoane între Tulcea şi suburbia Tudor Vladimirescu.

Sursa: mapn.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE