sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăActualitate militara3039 militari la dispozitia NATO in 2014. Strategie de revitalizare a industriei...

3039 militari la dispozitia NATO in 2014. Strategie de revitalizare a industriei de aparare in trimestrul III

Foto: presidency.ro
Intr-o declaratie de presa sustinuta dupa sedinta CSAT din 17 iunie, presedintele Basescu a expus cateva din subiectele discutate si deciziile luate in cadrul sedintei, intre acestea fiind analiza cu privire la starea industriei de apărare, aprobarea numărului de militari români ce vor fi pusi la dispozitia NATO, aprobarea Cărţii Albe a Apărării,aprobarea planului de înzestrare al Armatei pentru perioada 2013 – 2022, aprobarea raportului Centrului de Răspuns la Incidentele de Securitate Cibernetică (CERT-MIL), aprobarea catalogului cadru cu obiectivele de infrastructură teritorială importante pentru sistemele de siguranţă naţională.

Astfel, CSAT-ul a decis ca numărul de militari ce pot fi dislocaţi în teatrele de operaţii în anul 2014 la solicitarea NATO sa fie de 3.039 de militari din care 1.364 militari dislocaţi în teatrele de operaţii, 1.675 fiind dislocabili la ordin, atunci când se va lua o astfel de decizie în interiorul NATO sau în interiorul Uniunii Europene. Se constata astfel ca sunt cu 351 de militari mai puţini decât în 2013.

Ministerul Afacerilor Interne va avea disponibili 1.089 de jandarmi şi poliţişti pentru misiuni ONU, misiuni ale NATO, misiuni ale Uniunii Europene sau misiuni OSCE, care implică participarea structurilor de jandarmerie şi poliţieneşti.

In ceea ce priveste industria de aparare, s-a stabilit ca în trimestrul al III-lea, Guvernul să prezinte în CSAT o strategie de revitalizare a unor ramuri ale industriei de apărare ce sunt necesare armatei în timp de pace şi în timp de război, fiind stabilit ca si termen trimestrul a III-lea pentru că citam ” Pentru că atunci se face proiectul pentru bugetul anului 2014 – 2015 – 2016 şi măcar ştim din 2014 ce se poate aloca pentru patru din componentele industriei de apărare care sunt vitale Armatei României atât în timp de pace, cât şi în timp de război.”

Tot în această şedinţă CSAT a fost aprobată Cartea Albă a Apărării şi ea va fi trimisă spre analiză şi aprobare Parlamentului României. De asemenea, a fost aprobat planul de înzestrare al Armatei pentru perioada 2013 – 2022. CSAT a aprobat şi raportul Centrului de Răspuns la Incidentele de Securitate Cibernetică şi, de asemenea, s-a aprobat catalogul cadru cu obiectivele de infrastructură teritorială importante pentru sistemele de siguranţă naţională.

Discursul presedintelui Traian Basescu, intrebarile adresate de jurnalisti si raspunsurile presedintelui pot fi citite aici: presidency.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE