duminică, iulie 14, 2024
AcasăInzestrare28 de milioane de euro pentru MApN de la ANCOM

28 de milioane de euro pentru MApN de la ANCOM

Autoritatea de reglementare în comunicaţii (ANCOM) a virat marţi ministerului apararii suma de 129 milioane lei (28 milioane de euro), reprezentând contribuţia instituţiei la cheltuielile pe care le va înregistra Armata pentru eliberarea frecvenţelor care vor fi utilizate pentru lansarea serviciilor 4G în România.

Conform legii, su­ma trebuia să fie virată în termen de 15 zile de la data avizării bugetului de ve­nituri şi cheltuieli al ANCOM pen­tru anul 2012, care a fost aprobat de Parlament în urmă cu o săptămână.

Potrivit datelor anunţate de ANCOM la finele lunii ianuarie a acestui an, Ministerul Apărării a evaluat costurile pentru schimbarea destinaţiei sau reorganizarea utilizării benzilor de frecvenţe radio la 93 de milioane de euro, în cazul benzii de frecvenţe radio 830-862 MHz, la 130,2 milioane de euro în cazul benzii de frecvenţe radio 2.500-2.690 MHz şi la 11,2 milioane euro pentru benzile de frecvenţe radio 1.747,5-1.785 MHz şi 1.842,5-1.880 MHz.

„Aceste costuri vor fi suportate parţial, într-un cuantum egal cu valoarea în lei a 30 de milioane euro, din bugetul ANCOM (din veniturile provenite din tariful de utilizare a spectrului încasat de ANCOM), sumă ce va fi achitată în termen de 15 zile de la data aprobării cheltuielii prin bugetul de venituri şi cheltuieli (n.r. – până la 1 noiembrie)”, se menţiona într-un comunicat al ANCOM din 24 ianuarie.

Diferenţa până la costurile totale estimate se va suporta din taxa de licenţă încasată de la fiecare dintre câştigătorii procedurilor de selecţie care vor fi organizate de ANCOM pentru acordarea drepturilor de utilizare a frecvenţelor radio în benzile de frecvenţe radio eliberate de Ministerul Apărării.

„Această măsură de compensare a costurilor va asigura continuitatea funcţionării serviciilor guvernamentale, permiţând României îndeplinirea atribuţiilor ce îi revin în calitate de membru NATO. Conform termenelor propuse de proiectul de ordonanţă, MApN va elibera benzile de frecvenţă în cel mult şase luni de la achitarea sumelor prevăzute de proiectul de act normativ”.

Sursa: zf.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE