luni, mai 27, 2024
AcasăInzestrare2500 de locuinte in Bucuresti, pentru personalul Ministerului Apărării Naţionale, in regim...

2500 de locuinte in Bucuresti, pentru personalul Ministerului Apărării Naţionale, in regim ANL

Ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea a participat vineri, 18 martie, împreună cu ministrul dezvoltării regionale şi turismului, Elena Udrea, şi cu primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, la lansarea proiectului de construire de locuinţe pentru tineri, în regim ANL, pe terenuri situate în zona Ghencea.

Programul lansat în Capitală prevede construirea unui număr de circa 10.000 de locuinţe. „Această iniţiativă şi derularea proiectului care se va realiza în cadrul parteneriatului dintre Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Primăria Sectorului 5, reprezintă o şansă în viaţă pentru încă 10.000 de tineri şi tinere familii – beneficiarii acestui program. 5000 de unităţi locative sunt destinate instituţiilor din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi autorităţilor judecătoreşti, 2500 dintre acestea revenind personalului Ministerului Apărării Naţionale. Prin hotărâre de Guvern se va realiza următoarea repartiţie: MApN – 25%, nu mai puţin de 2500 locuinţe; MAI – 10%, nu mai puţin de 1000 locuinţe; SRI – 5%, nu mai puţin de 500 locuinţe; SIE – 1,5%, nu mai puţin de 150 locuinţe; SPP – 1,5%, nu mai puţin de 150 locuinţe; STS – 1,5%, nu mai puţin de 150 locuinţe; Administraţia Penitenciarelor – 1,5%, nu mai puţin de 150 locuinţe; Ministerului Justiţiei – 2%, nu mai puţin de 200 locuinţe; Parchetului General – 2%, dar nu mai puţin de 200 locuinţe”, a declarat ministrul apărării naţionale.

Referindu-se la importanţa derulării acestor programe de construire de locuinţe atât pentru militarii Armatei României, cât şi pentru tinerii din întreaga ţară, ministrul Gabriel Oprea a subliniat: „De la preluarea mandatului de ministru al apărării, am luat decizia iniţierii şi derulării unui program pentru rezolvarea problemelor sociale şi locative cu care se confruntă personalul armatei, dar şi pentru sprijinirea comunităţilor locale. Am demarat în anul 2010, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, un proiect naţional de construire de locuinţe destinate tinerilor şi familiilor cu venituri mici, precum şi personalului armatei aflat la început de carieră, în care sunt angrenate şi autorităţile publice locale”.

Ministrul apărării naţionale a amintit că din anul 2010 şi până în prezent au fost emise 20 de hotărâri de Guvern pentru transmiterea către autorităţile locale din 16 judeţe a circa 430 de hectare de teren care au fost administrate de M.Ap.N., procente cuprinse între 20 şi 50 la sută dintre unităţile locative realizate revenind personalului armatei. „Prin acest nou proiect lansat în Capitală, cel mai mare în ultimii 20 de ani în România, celor aproape 7.000 de locuinţe destinate tinerilor militari în mai multe garnizoane din ţară li se adaugă încă 2.500, astfel încât numărul locuinţelor în regim ANL, destinate tinerilor militari ajunge la 9.500, în condiţiile în care, la nivelul Armatei României există un necesar de 10.000 de locuinţe”, a declarat ministrul Gabriel Oprea.

Pentru construirea ansamblului de locuinţe în zona Ghencea, Ministerul Apărării Naţionale va transmite, prin hotărâre de Guvern, din domeniul public al statului şi administrarea M.Ap.N. în administrarea Consiliului Local al sectorului 5, terenuri în suprafaţă de 101,5 hectare.

Terenurile care se transferă sunt dezafectate ca urmare a procesului de reorganizare şi restructurare a armatei şi se utilizează în scopul sistematizării zonei, respectiv pentru construirea de locuinţe şi funcţiuni complementare spaţiilor de locuit, prin programe derulate de Agenţia Naţională pentru Locuinţe, potrivit legislaţiei în vigoare.

Sursa: mapn.ro

RELATED ARTICLES

2 COMENTARII

  1. @Alex
    Daca nu comentezi din obligatii profesionale o sa constati, cautand prin massmedia, ca si alti ministri ai apararii au intreprins chestii asemanatoare. Cam toti le-au anuntat cam cu un an inainte de alegeri si cam toate au murit la un an dupa alegeri.
    Cele care nu au murit au fost scumpe si proaste dar au mai adaugat doua-trei degete la slanina unora

  2. Desi multi il blameaza(pe de o parte si eu prin lipsa de atitudine), iata ca ministrul actual este primul de dupa revolutie care intreprinde ceva pentru ajutarea militarilor. Pentru tinerii militari, aceste programe, daca se realizeaza, sunt o gura de aer.
    Cred ca trebuie sa dam acest credit acestui ministru.Parerea mea………

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE