sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăIn zona barfeiPolitizarea Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate. Cum ne batem joc singuri de statutul...

Politizarea Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate. Cum ne batem joc singuri de statutul de cadru militar.

Pe 24 Ianuarie se sărbătoreşte Unirea Principatelor Române. Alexandru Ioan Cuza a fost votat, unanim, domn al Moldovei şi domn al Ţării Româneşti, de cele 2 camere de deputaţi, mai întâi de cea de la Iaşi (5 Ianuarie 1859), apoi şi de cea de la Bucureşti (24 Ianuarie 1859) – cele 2 principate unindu-se cu numele România.

Deşi n-a fost călcată dorinţa marilor puteri – otomană şi ţaristă – de a avea 2 ţări cu 2 domnitori, 2 conduceri, 2 parlamente, profitând de absenţa precizării că aceşti domnitori trebuie să fie persoane diferite, s-a ales deliberat şi calculat unul şi acelaşi domnitor, efectuându-se, de fapt, unirea efectivă a Principatelor Române. Unirea a fost considerată a fi primul pas important la naşterea României, fiind urmată în 1918 de unirea celorlalte teritorii din vecinătate, locuite majoritar de Români. Astfel, colonelul Alexandru Ioan Cuza a fost primul domnitor al României – până în 1866, când s-a instaurat dinastia regală.

Desi colonelul Alexandru Ioan Cuza a facut istorie in urma cu multi ani iata ca o satra de colonei contemporani isi bat joc de tot ceea ce a realizat inaintasul lor, isi bat joc de ceea ce istoria numeste simbolic Unirea Principatelor Române. De ce aceasta satra a ales sa-si bata joc atat de ziua nationala cat si de Ziua Unirii doar ei si interesele lor meschine o stiu.

Cuvintele „Onoare si patrie” , cuvinte care reprezentau acum cativa ani armata romana, au ajuns sa fie folosite pentru atragerea de voturi, au ajuns sa fie terfelite pe scena politica de „NUME SONORE” din elita asociatiilor militare care treptat,treptat au inceput sa faca jocuri politice nedemne de cuvintele pe care le spun cu voce tare.

Protestul de azi este un mare fas…..din cei 80000 de militari pensionari, numai la MApN, SCMD-ul a reusit marea performanta de a aduna 1000 de oameni. Cred ca ar fi cazul sa-si puna domniile lor intrebarea: de ce nu-i urmeaza oamenii?

Inainte de inceperea marsului, cei aproximativ 1.000 de pensionari militari au cerut demisia Guvernului si au scandat „Jos Basescu!” si „Jos Elena!”. Asta este ceea ce doresc militarii rezervisti? In asta consta onoarea si demnitatea militara pe care o urlati toata ziua pe diferitele canale media? In caderea lui Basescu si a Elenei?

Desi am incercat pe toate caile sa sprijinim miscarea rezervistilor voluntari, am ajuns la capatul puterilor, aceasta miscare neavand alt scop in momentul de fata decat sa jigneasca tot ceea ce tine de ministrul apararii si institutia militara, presedentia Romaniei si Guvernul Romaniei. Din pacate, nu putem continua intrucat scopul acestui proiect a fost unul foarte clar: ridicarea institutiei militare in ochii opiniei publice.

Am ajuns la concluzia trista ca actualii sefi ai SCMD nu au altceva in cap decat interesele personale, in nici-un caz cele ale grupului ai caror reprezentanti s-au autoales.

Un militar cu capul pe umar nu alegea Ziua Unirii sau Ziua Nationala pentru marsuri de protest, scandal, lozinci politicianiste. Acestea erau zile in care armata Romaniei trebuia safie pe primele pagini ale ziarelor, prime time pe orice post de televiziune. Orice zi din an era buna pentru desfasurarea acestor manifestari.
Cand romanul de rand vede pensie la un rezervist militar, fie el si colonel, de 5000 de lei, normal ca i se urca sangele la cap, asta in conditiile in care un colonel activ are acelasi salariu.
Din pacate, am ajuns la vorba presedintelui Basescu: urla doar cei care au trecut prin armata precum cainele prin apa. La majoritatea militarilor de cariera, cu liceu militar cu o cariera care a urmat treptele normale, se pare ca pensiile au ramas la fel sau au crescu. La subofiteri au crescut cam toate pensiile.

Domnilor, vremea „Domniei” si a „Boieriei” a trecut. Din pacate, nu trebuia sa treaca asa. Ce s-a facut, era bun facut. Treaba trebuia rezolvata de acum inainte. Dar, asta este…….mergem inainte.
Precum ati vazut la mitingul de azi, oamenii nu va sustin in demersurile dumneavoastra politicianiste. Se pare ca , prin aceasta recalculare, s-a facut dreptate si coloanei vertabale a armatei care se indoise pana la pamant.

Deci, din pacate, pana la depolitizarea sindicatului pe acest blog nu veti mai citi decat stiri sporadice despre lupta politica a sindicatului cadrelor militare. Am jurat sa nu facem politica si nu vom sprijini pe nimeni care vrea sa faca o armata politizata.

RELATED ARTICLES

18 COMENTARII

 1. Ordonanta de Urgenta a Guvernului 1/2011 care reglementeaza metodologia de recalculare a pensiilor militare a fost adoptata tacit, miercuri, de Senat. dupa ce proiectul de lege de aprobare a OUG nu a intrunit numarul de voturi necesare pentru a fi adoptata sau respinsa. Pentru ca data de adoptare tacita este 24 martie, proiectul de lege se considera adoptat tacit si merge spre dezbatere si vot la Camera Deputatilor, camera decizionala.

 2. NU LE PASĂ de răvăşirea vieţii a zeci de mii de pensionari militari a căror existenţă se află la cheremul unor funcţionari îndobitociţi politic.
  NU LE PASĂ pasă de protestele bătrânilor militari cărora le-au furat trecutul iar acum le distrug încrederea în ziua de mâine.
  NU LE PASĂ de imensul scandal mass-media care scoate la iveală întreaga murdărie şi nemăsurata minciună cu care au tratat armata. Care arată adevărata lor faţă. Care ridică la suprafaţă, de sub zâmbetele lor încrezătoare, hidoşenia care-i caracterizează.
  NU LE PASĂ de încălcarea Constituţiei, a tratatelor internaţionale la care România este parte, de legislaţia Uniunii Europene, de principiile de drept şi de hotărârile judecătoreşti definitive.
  NU LE PASĂ de miile şi miile de procese care vor bloca sălile de judecată. Şi nici de banii acestui popor cu care vor trebui să plătească nemerniciile pe care astăzi le orhestrează.
  NU LE PASĂ de reacţia presei internaţionale şi de pierderea pe zi ce trece a prestigiului internaţional al ţării.
  NU LE PASĂ de starea de disperare la care au adus milioane de români.
  NU LE PASĂ de viitorul armatei române şi nici de trecutul său.
  NU LE PASĂ că peste 80% dintre romani mor de foame şi de frig.
  NU LE PASĂ că am ajuns ţara cea mai săracă din Europa.
  NU LE PASĂ că România este o ţară furată şi ascunsă în buzunarele câtorva politicieni aflaţi acum la cârmă, sub comanda acestui marinar.
  EI VOR BANII! EI VOR BANII VOSTRI, MUNCITI SI OBTINUTI CU SACRIFICII, IN TIMP CE EI HUZUREAU SI ADUNAU BOGATII NEMASURATE !
  EI VOR BANII ! CU O R I C E PRET!

 3. Singurul lucru pe care il asteapta acesti oameni de la sistem, in schimbul tuturor renuntarilor, este o oarecare stabilitate. Nimeni care intra in armata nu isi schimba „jobul” ori de cate ori nu-i convine ceva, asa cum poate face orice cetatean al acestei tari. Nimeni dintre militarii activi nu isi poate lua un al doilea serviciu pentru a-si rotunji veniturile, acest lucru fiind interzis, pe buna dreptate, prin lege. Orice militar trebuie sa fie in permanenta pregatit si GATA (“ready”, cum spun americanii) sa-si exercite atributiile fundamentale pentru care il plateste tara (sau ar trebui sa-l plateasca). Nu toate specializarile militare (meserii care se invata in armata) au corespondent si utilitate in viata civila. Astfel, acesti oameni sunt prizonierii destinului lor de militari, odata ce si-l asuma.
  Chiar aceasta stabilitate este amenintata acum, prin ceea ce se intampla si vedem cu totii in media. Sa nu credeti ca aceasta „dezbatere” ii ameninta numai pe actualii pensionari militari. Toti militarii activi sunt debusolati de ceea ce se intampla si se intreaba pentru ce au intrat in sistem si pentru ce si-au asumat toate privatiunile impuse de sistem. Sistem care isi schimba regulile in timpul jocului.

 4. Pentru cetatenii care nu stiu ce rol au ofiterii intr-o armata, citez din Alexandru cel Mare (care se pricepea putin la armata si razboi): „Nu îmi e teamă de o armată de lei condusă de o oaie; îmi e teamâ de o armată de oi condusă de un leu.” Soldatii sunt foarte importanti, fara ei nu s-ar putea face nimic, dar fara o conducere profesionista, exercitata de ofiteri si generali, o armata nu face doi bani, iar soldatii mor in zadar. Aceasta conducere exercita un stress profesional despre care civilii nu au nici macar o idee vaga si care se manifesta in intreaga cariera militara, chiar daca este exercitata pe timp de pace, deoarece pregatirea de lupta la toate nivelurile este permanenta si conditiile in care se face aceasta pregatire reproduce intocmai conditiile reale din razboi. O greseala a unui manager civil duce la pierderea eventuala a unor bani, o greseala a unui conducator militar duce la pierderi de vieti omenesti, care pot fi cifrate la mii si zeci de mii de oameni. Cine nu crede in acest stress este invitat sa viziteze de exemplu cimitirul militar Ghencea si sa constate acolo care este varsta medie a militarilor care se odihnesc acolo, asa zisii trantori si pomanagii.
  O mica paranteza referitoare la subofiteri, carora li s-au marit pensile si care sunt acum glorificati de conducerea acestei tari. Rolul lor este fundamental in Armata Romana tip NATO, deoarece nu mai exista soldati, militari in termen, subofiterii fiind practic forta luptatoare a Armatei. Inainte de 1989, extrem de putini subofiteri aveau un rol combatant, fortele combatante fiind alcatuite din militarii in termen si ofiterii care ii comandau nemijlocit. Subofiterii si maistrii militari aveau atributii mai mult administrative si tehnice. Nu cred ca vreunul dintre subofiterii tip NATO (combatanti) au apucat sa iasa la pensie pana in prezent, asa ca lacrimile Presedintelui, varsate pe umerii subofiterilor, sunt lacrimi de crocodil. INVIDIA SI STUPIDITATEA NE FAC VIATA AMARA …..AMARA….

 5. Fara armata nu eram in NATO si nici in UE. As dori un exemplu de tara din UE (din NATO nu poate fi vorba, NATO fiind o alianta militara) care nu are armata. Nu exista, deoarece neavand armata nu ar putea contribui la securitatea Uniunii, securitate care are si o componenta militara, nu numai economica etc. Armata a fost redusa enorm la intrarea in NATO, tocmai fiindca nu mai era necesara o armata de tip „al doilea razboi mondial”.
  Oricum, Armata Romana tip NATO nu s-a nascut din neant ci din Armata Romana tip “Tratatul de la Varsovia”, care a fost o armata adaptata nevoilor de aparare a tarii din acea perioada: A FOST SINGURA ARMATA DIN EUROPA PREGATITA SA SE APERE ATAT IMPOTRIVA NATO, CAT SI IMPOTRIVA ARMATEI ROSII. Colegii nostri actualmente pensionari STIAU SI PUTEAU SA-SI APERE TARA SI PENTRU ACEST LUCRU TREBUIE SA-I RESPECTAM, INCLUSIV PRIN PLATA PENSIILOR MILITARE. FAPTUL CA AU PARTICIPAT PE TOATE MARILE SANTIERE ALE TARII SI LA MUNCILE AGRICOLE LA ORDINUL LUI CEAUSESCU ESTE DE NATURA A CRESTE ACEST RESPECT (NU DE A-L DIMINUA) DEOARECE A FOST GREU SI PENTRU EI SA FACA ALTCEVA DECAT CEEA CE ERAU MENITI SI PLATITI SA FACA. AU LIPSIT LUNI DE ZILE DE ACASA, S-AU DESTRAMAT FAMILII SI S-AU ZDROBIT DESTINE, AU TRAIT IMPREUNA CU SOLDATII LOR IN CONDITII MIZERE SI AU PRESTAT MUNCI PE CARE CIVILII DE ATUNCI (TOT COMUNISTI) NU PUTEAU SAU NU VROIAU SA LE FACA.

 6. Mi-am mai spus pdv si pe alte bloguri si o sa o fac si aici.
  In primul rand sant intrutotul de acord cu roarmy in ce priveste politizarea in folosul PSD al sindicatului ,lucru care era de asteptat avind in vedere ca acesasta org a fost infiintata de Dogaru ,Pricina si Monac(trei trandafiri).Nu trebuie decat sa vezi marile obiective ale asazisei lupte sindicale ca sa constati ca noi luptam pentru caderea guvernului,umilirea presedintelui(nu ca nu ar merita),retrocedarea cazarmilor de catre abia ne-am descotorosit, o viata mai buna pt tot romanul,o tara mai bogata,o clima mai sanatoasa si dai si combate nene Iancule;de un obiectiv clar sau maxim doua referitoare la drepturile pt care noi am aderat la sindicat lipsesc sau se pierd intre cele politice .
  Ce demnitate si onoare cerem de la altii sa ne dea daca ne-am batut joc de ele prin piete si pe la tv de a ajuns sa ne injure orice cetatean de buna credinta ca nu mai avem rusine 😮 gloata de colonei cu pensii de 40-50 milioane se plang ca mor de foame cand cea mai mare pensie aunui civil iesit la 60 de ani la pensie nu trece de 15 mil.Cine da tonul la aceasta agresivitate a corpului ofiterilor in rz impotriva celor care i-au innobilat cu onoare si demnitate cerinduli-se numai efortul minim de a le pastra?!
  Ati vazut tarziu dar ati vazut totusi si e bine , in sensul in care lipsind scmd de sprijinul vastru ajutati in mare masura la limitarea raului pe care acesta il face in detrimentul rz.
  Chiar daca au scazut unele pensii ,tocmai demnitatea impunea o forma demna si onorabila de actiune – in justitie ,in forumuri ,cu lobbiuri,cu manifestatii demne de calitatea de cadru mil.
  Veti vedea pozitia opiniei populatiei la 1 martie!
  Sindicatul a dezonorat toate cadrele militare,nu a obtinut nici o victorie in fapt si a transformat pensionari mil.onorabili in elemente recalcitrante si inraite(ma refer la cei care inca nu s-au dezmeticit).Hidosenia chipului ofiterului vazut de toti cetatenii de ziua unirii,cand au aparut pe cele doua canale PSD si AC ca niste mercenari la care nu li s-a platit la timp o solda sau ca niste rebeli ai armate socialiste a lasat urme adinci in mintea si inima romanilor: au vazut cu cine au avut de a face in armata veche!Dar ce zic de parerea civililor;sunt sub si mm carora le e rusine cu unii of rz pe care ii cunosc.Toate acestea din cauza scmd vindut politic si condus de iresponsabili.
  Nu spun ca un sindicat nu e bun(si eu am fost membru) dar nu cum e acum.
  Eu va felicit pentru pozitia voastra.
  Numai de bine!

 7. Sunteti sau nu membri ,tot sindicatul vostru v-au scos pana la urma din rahatul in care v-au bagat golanii lui basescu. Oricum legea aia era si ilegala si neconstitutionala, adica neaplicabila. Foarte bine ca s-au exprimat public. A bagat frica in oasele canceroase ale basescului. Pana acum ati obtinut ceva. Luptati si nu va mai smiorcati ca niste babe!

 8. Sunt membru SCMD dar fiind plecat din tara nu prea sunt la curent cu ce se intampla pe acasa.
  Nu sunt de acord cu politizarea SCMD si daca voi afla ca este adevarat nu numai ca ma voi retrage dar voi trage multi dupa mine.
  Politicienii sunt toti la fel indiferent de culoare, ei sunt cancerul de care trebuie sa scape tara asta si eu sper ca SCMD-ul va lucra in acest scop.
  Redand speranta acestui popor intr-o viata mai buna bazata pe corectitudine si respect reciproc ARMATA va fi pusa la locul ei de cinste pe care la castigat cu multi ani in urma.
  Roarmy va respect hotararea pentru ca aveti perfecta dreptate si tineti-o tot asa. De undeva trebuie sa inceapa si noua ERA si de unde altundeva decat de la noi cei care mai stim ce inseamna bunul simt, corectitudinea in relatii, respectul reciproc. As muri pe loc sa stiu ca noi cei care nu am facut politica (SCMD) ar putea slujii interese politice indiferent de culoare. Toti acesti cancerigeni (politicieni) ne vreau binele dar pentru asta se lupta, ne sfasie trupul, carnea de pe oase aruncandune in gropi comune pe care se cocota acesti vampiri fara nerusinare pentru a mai tine un discurs. Sunt satul de politicieni, as vrea sa-i aruncam in necunoscut sau sa-i trimitem la canal. Avem o tara atat de frumoasa cu oameni frumosi, educati cu bun simt si tot ce vrei si nu suntem in stare … ahhhhh. NU MAI VREAU SA AUD DE POLITICA. Asta este solutia sa scoatem politica inafara legii.

 9. Domnule Dinu, ne pare tare rau ca va supara demersul nostru de a nu sustine un sindicat care nu face altceva decat politica. Cat despre problema cu frustrarea…..credeti ce vreti domnia voastra.
  Initiativa noastra a fost una singura: acest proiect in care si dumneavoastra ati scris cateva randuri. Cu asta am considerat ca putem ajuta, la asta ne pricepem putin,atat putem face. Suntem cateva persoane care sustinem financiar acest site fara a apela la altcineva.
  Datorita activitatii din ultima vreme a sindicatului am ales aceasta varianta. Dumneavoastra vi se par intamplatoare toate demisiile din ultima perioada? Vi se pare normala lipsa totala de reactie a scmd la diferitele intrebari puse de membrii? Vi se pare normal limbajul folosit de membrii marcanti pe posturile publice? Vi se pare normal sa faceti scandal in zilele de sarbatoare nationala cand tot romanul este liber langa familie? Vi se pare normal sa fiti condus de un om care nu a condus in viata lui macar un pluton? Ar trebui sa va mai intreb daca vi se par normale multe dar ma opresc aici.
  Daca domnia voastra considera aceste intrebari anormale, atunci da, suntem frustrati.
  Asa cum am specificat, vom relua sustinerea sindicatului cand acesta va reveni la scopul principal: sustinerea pensionarilor militari. Pana atunci, va vom sustine pe domnia voastra ca persoana…….pensionarul militar nedreptatit de un sistem bolnav pana in maduva oaselor.
  Am onoarea si eu de a va saluta!

 10. Am crezut ca „roarmy” este un scop bun , avand in vedere necazurile prin care trecem!! Dar bag de seama ca cei care vorbesc in numele sau (roarmy), sunt niste frustati, care cred ca ar fi vrut ei sa aiba initiativa unui sindicat. SCMD-ul nu este perfect, ca orice lucru de inceput. Militarii nu au avut niciodata un sindicat, sau sa fi dus lupte de acest fel in spatiul romanesc. Sunt greseli inerente, dar vom invata si le vom inlatura, vom ajunge forta care sa genereze rezolvarea drepturilor afectate de o conducere ca
  asta de acum!!Controlul audit s-a terminat! Vor fi luate masurile necesare! Dar noi in loc sa fim uniti in fata cozilor de topor, ne dusmanim, ne suspectam , ne acuzam de fapte inventate!! Hai sa fim corecti cu noi insasi si sa ne rezolvam cu calm diferdurile!!La urma urmei, lupta sindicala este tot o lupta politica!!Nimic nu se face fara amestecul politicului! Probleme este cum si cat sa fie ponderea si sa nu vedem ca ar fi intenti personale. Daca vor apare astfel de intenti, avem parghiile necesare sa le inlaturam.
  Mai mult calm si incredere doamnelor si domnilor rezervisti (pensionari) de tate categoriile!! Am onoarea sa va salut !!!

 11. Chiar nu va este rusine, celor de la redactie sa publicati asemenea articole care denigreaza fostii militari…”o satra de colonei”…autorul articolului are acasa cel putin un pensionar militar? sau este un uns basescian, care miroase mai rau decat zdreanta preaiubitei elena, ….chiar nu aveti nici cel mai mic bun simt….chiar trebuie sa-l pupati pe basescu si-n culcare si-n sculare……Gata derbedeilor, va vine randul acum…in frunte cu piticul pupa tot…SA VA FIE RUSINE…chiar credeti ca este politica….toata existenta noastra este intesata de politica…poate nu ati inteles ca, in clipa actuala, singura forma de lupta este cea a preiubitului chiompec, ura, discordie, incalcarea simbolurilor nationale, incalcarea ordinii de drept…javrelor portocalii

 12. Si cam care ar fi „obiectivele politice”?
  Tot ce a prezentat Col(r) Puiu Gheorhge este corect, dar cine sa ia seama la acestea, dialogam cu surzii din conducerea tarii. Pina cind nu se respecta legea in tara asta si nu se renunta la bataia de joc din partea clasei politice n-o sa ne obtinem nici un drept. Este ca in zicala „Ciinii latra ursul merge”.

 13. Domnule colonel, asta era exact ceea ce astepta echipa roarmy de la acest sindicat: sa lupte pentru drepturile militarilor si nu sa transforme aceasta lupta in ceva ce seamana mult mai mult cu o lupta pentru a castiga voturi.
  Atata timp cat in acest sindicat nu exista transparenta si deschidere fata de cei care cotizeaza luna de luna, atata timp cat persoane foarte importante din conducerea SCMD pleaca fara a da nici cea mai mica explicatie, intrebari normale puse de sindicalisti raman in aer, la mitinguri nu auzi decat scandari si lozinci politice, cuvinte care nu se pupa cu statutul de cadru militar…….cum putem sprijini asa ceva?

  Pentru asta nu vom mai sprijini SCMD-ul (probabil ca pentru ei nu are nici cea mai mica importanta), dar vom sprijini cu tot ce putem pensionarii militari si militarii activi: au avut un statut special de la CUZA incoace si asa trebuie sa ramana……..pentru ca sunt speciali prin insusi statutul lor.

 14. Stimati camarazi,
  Personal nu sunt de acord cu „obiectivele politice” care s-au scandat pe timpul mitingului SCMD din 24 ianuarie a.c. desi in Statutul Sindicatului este precizat clar NU FACEM POLITICA.
  Totusi,
  – prin Legea 119 am fost deposedati de statutul nostru „militari in rezerva”;
  – in viitor vom avea o pensie pentru limita de varsta in locul unei pensii de serviciu;
  – militarii desfasoara o „activitate ocupationala” pentru care am depus un juramant, in speranta ca Statul Roman isi va onora obligatia de a ne asigura o pensie de serviciu;
  – cuantumul „pensiei pentru limita de varsta” (sau pensie anticipata, sau pensie anticipata partiala, cum se vor numi ele) … depinde de Sfantul PUNCT;
  – nici unul dintre noi nu poate sa verifice cuantumul pensiei recalculata atata timp cat nu avem acces la statele de plata (in Adeverinte se vor trece ce vor ei);
  – pe viitor pensia pe care o vom primi NU VA MAI FI INDEXATA odata cu majorarile soldelor colegilor din activitate;
  – am fost deposedati de „solda de grad” (cu care se indexa pensia de serviciu) … dar suntem inclusi in Planurile de Mobilizare, … in caz de neprezentare la Mobilizare primesi Codul Penal adus de Procuratura Militara: ESTE CORECT;
  – daca Statu Roman conteaza pe pregatirea mea militara, pe deprinderile mele, pe dreptul meu de autor (tot ceea ce este gandit de un individ si pus in opera atrage dupa sine un drept de autor).. nu este normal ca sa primesc O PENSIE considerata SPECIALA, … pentru ca si STATUTUL meu este special, si pregatirea mea este speciala, …. si pentru toate astea am Jurat,
  – ierarhia militara este data si de gradul militar (care este proprietatea mea), si de competente, la care nu poti ajunge decat dupa multa pregatire,…. dar acest GRAD MILITAR a fost ANULAT odata cu aplicarea Legii 263, …. lege care nu face distinctie intre un militar (un colonel) si portarul de la fostul 23 August. E corect? Unde gresesc?

  Si prin asta nu am spus totu…. O stiti prea bine distinsi colegi.
  Actuala administratie politica a tarii ne-a adus in aceasta situatie.
  Cu acestea va trebui sa luptam pentru pastrarea statutului nostru, de militari in rezerva (si apoi in retragere).
  Cu stima si fara patima.

 15. Cu mare regret, desi sunt membru SCMD si eu am fost oripilat cand am vazut terfelirea imnului national. In acelasi timp, probabil ca exista si sunt si situatii disperate care determina o actiune necugetata intr-un moment in care mai bine te abtii. Este greu sa tratezi cu luciditate si bun simt, boala grava, pe care o resimt din ce in ce mai multi, in care ne-au tarat portocalii si aliatii lor. Dispretul inoculat de acestia fata de lege si fata de romani, cat si mocirla morala in care ne-am afundat, nu mai lasa loc de pretuire a insemnelor statale, a valorilor, a onoarei sau a demnitatii. Ne meritam soarta pentru ca tratam uneori cu prea multa usurinta si detasare nedreptatile si bataia de joc la care suntem supusi. Si nu ma refer numai la militari, ci la toti cei care, intr-un fel sau altul, au suferit si sufera de pe urma incompetentei crase si a jafului continuu produs de-a lungul anilor. Culminand acuma mai ales!

 16. Stimate Cetatean, nu ne este rusine deloc cu hotararea pe care am luat-o. Timp de mai bine de 6 luni am acordat tot sprijinul nostru rezervistilor Romaniei si implicit SCMD. De la o vreme insa, acest SCMD a inceput sa confunde lupta pentru drepturile militarilor rezervisti cu lupta pentru un fotoliu in parlament. Prin marsul de ieri, nu s-a reusit decat atragerea oprobiului public.
  Nu este posibil ca fost militari ai Romaniei sa huidui in momentul intonarii imnului de stat, acelasi imn pe care ai jurat credinta patriei. Nu conta cine era prezentacolo…….se acorda un onor militar….daca stiti ce este acela. Un militar adevarat lua pozitia de drepti si dupa caz saluta sau ducea mana la inima. Asa spun regulamentele militare pe care va laudati ca le-ati invatat in scolile militare.
  S-a intamplat exact opusul, demonstrand ca nu va pasa nici macar cat negru sub unghie de demnitatea si de onoarea militara,acestea fiind vorbe aruncate pentru prostime ci va pasa doar de ceea ce probabil ati pierdut: banii.
  Va invit sa cititi parerile romanilor despre fantastic de fenomenalul mars de protest pe care l-ati organizat in cel mai prost moment posibil: ziua Unirii.

  http://roarmy.ro/presa/2011/01/efectele-unui-mars-de-protest-planificat-strategic-de-conducerea-scmd/

  Cam asta este cauza stimate cititor pentru care am renuntat la promovarea SCMD. Daca acesta va reveni la scopul declarat initial, promitem sa reluam promovarea sindicatului.
  Pana atunci, politica nu are ce cauta pe acest site. Asta ne-am propus, asta vom face fie ca va convine, fie ca nu…….din pacate.

 17. Domnule cetatean,daca nici cei de la roarmy nu au sustinut sindicatul,atunci nimeni nu l-a sustinut. Poate ca cei de la roarmy stiu mai multe. Nici mie personal nu-mi place tonul si modul de adresare al celor de la SCMD si eu sunt si membru.
  Decat sa iasa toata ziua in presa sa faca scandal, mai bine ar actiona mult mai mult pe calea legala.

  Am intrebat si eu astazi pe cineva de la roarmy de ce au ales aceasta cale si mi-au dat o explicatie cat de cat logica: momentan pensiile militare se recalculeaza dupa o LEGE in VIGOARE. Oare s-a pomenit vreodata ca aceste jigniri, urlete si proteste sa abroge o lege? De ce atatea declaratii politice impotriva celor aflati la guvernare?
  Eu personal ii inteleg atata timp cat platesc din propriul buzunar tot ceea ce tine de acest site.
  Daca oamenii au ales sa fie un site fara politica, foarte bine. Ma bucur ca pot vb undeva fara sa aud jos basescu, jos iliescu, hai Tariceanu sau altele.

 18. Chiar nu va e rusine ??? Dar generalul la apelul bocancilor Oprea ce face, a politizat armata activa ca niciodata ! da grade politic ! SCMD va aratat ca este o forta !!! Bravo SCMD !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular