duminică, iulie 14, 2024
AcasăIn zona barfeiVa fi colonelul Raileanu victima declaratiilor ministrului?

Va fi colonelul Raileanu victima declaratiilor ministrului?

Şeful de Stat Major al Comandamentului Logistic, colonelul Ivan Răileanu, implicat în altercaţia care a avut loc sâmbătă seară pe bd. Geniului din Capitală, nu este cercetat penal, anchetatorii dispunând neînceperea urmării penale faţă de acesta, a declarat marţi pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, Sebastian Mierliţă.

În schimb, procurorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de celălalt angajat al Ministerului Apărării Naţionale, Lucian Ciobâcă, încadrat la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central ‘Dr. Carol Davila’ ca brancardier la Secţia Clinică ORL, pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Potrivit lui Mierliţă, anchetatorii au dispus începerea urmăririi penale şi faţă de Constantin Alin Enache, bărbatul care se afla în maşină cu angajaţii MApN la momentul producerii incidentului, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri şi alte violenţe, dar şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice. Până în prezent nu au fost luate măsurile preventive, ancheta fiind desfăşurare. Sebastian Mierliţă a mai spus că duminică au fost audiaţi doi martori şi persoanele implicate în altercaţie. Unul dintre martori a fost femeia care a sunat la 112 pentru a anunţa incidentul şi care se afla în maşină cu bărbatul agresat iar celălalt martor a fost jandarmul care a observat incidentul şi a intervenit primul pentru a atenua conflictul.

Potrivit declaratiilor ministrului Dobritoiu, despre colonelul Raileanu trebuia sa vorbim la trecut. O problema apare acum pentru ca respectivul colonel se pare ca este nevinovat, el evitand sa iasa in fata presei asa cum s-a vazut si in imaginile prezentate de televiziuni. Care va fi in acest caz masura dispusa de ministru?

Tot cu referire la acelasi incident, biroul de presa al Spitalului Militar face urmatoarele precizari:

În altercaţia înregistrată în seara zilei 10 noiembrie, în apropierea Palatului Cotroceni, nu a fost implicat un ofiţer al SUUMC, ci un salariat civil, angajat al acestei unităţi medicale.

Confuzia a fost creată de similitudinea numelor, respectiv între locotenent-colonel medic doctor Ciobâcă Mihai Lucian, medic primar şi şef al Secţiei 1 Medicină Internă din SUUMC, care se afla, la momentul incidentului, în Statele Unite ale Americii, şi personal civil contractual (Pcc) Ciobâcă Lucian, încadrat la nivelul SUUMC pe funcţia de brancardier în Secţia Clinică ORL, cel care a fost implicat în incidentul din Bucureşti;

Conducerea Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central ‘Dr. Carol Davila’ dezavuează acest tip de comportament antisocial care contravine atât regulamentelor interne, cât şi eticii profesionale medicale, sens în care adresează scuze atât victimelor incidentului violent, produs în data de 10 noiembrie a.c., cât şi opiniei publice care a creditat, până la acest moment, cu încredere întregul corp medico-militar şi îşi exprimă speranţa că acest eveniment singular nu va afecta coeficientul de încredere în profesionalismul personalului SUUMC.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE