sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăActualitate militaraUn inger in halat de medic si cu grade de locotenent s-a...

Un inger in halat de medic si cu grade de locotenent s-a ridicat la cer: lt. (pm) Aurelia Ion

Locotenent p.m.     Aurelia Ion
Locotenent p.m.
Aurelia Ion
Un citat din Mahatma Gandhi ”Orice ai face e nesemnificativ, dar e foarte important să o faci!”, este motto-ul dupa care locotenentul post mortem Aurelia Ion si-a ghidat putinii pasi in viata. O viata scurta, de numai 23 de ani, insa plina de impliniri si de valori morale implantate de o familie distrusa in acest moment.

Sublocotenentul Aurelia Ion, ofiţer-student în anul V la Institutul Medico-Militar din Bucureşti, a decedat luni, 20 ianuarie, în urma accidentului aviatic ce a avut loc în Pasul Ursoaia, judeţul Cluj.

Aurelia Ion, în vârstă de 23 de ani, efectua un stagiu de pregătire la Spitalul Fundeni. De-a lungul studiilor, tânăra s-a implicat voluntar în numeroase activităţi pe linie medicală.

Medicul şef al UPU Cluj, Adela Golea, declara că tanăra a fost găsită în stop-cardio respirator de către echipajele care au ajuns la faţa locului. Ea a precizat că fata avea traumatisme craniene, fracturi la membre, la bazin, la coloana cervicală şi era în stop cardio-respirator, cu temperatura corpului de 18 grade şi că s-a încercat resuscitarea acesteia pe toată durata intervenţiei de coborâre a celorlalte cinci victime, însă manevrele au eşuat.

Coordonatorul de transplant Victor Zota a spus că tânăra mai participase la prelevări de organe, făcea voluntariat şi „era dedicată meseriei cum rar găseşti”.

Dragoş Cuzino, colonel: ” Aura și-a dorit din copilărie să fie medic şi să îmbrace uniforma militară. Noi avem dublă calitate: cea de medic şi cea de ofiţer. Am jurat credinţă patriei chiar cu preţul vieţii. Era o fată care învăţa excepţional, mi-a fost studentă. Drept dovadă pentru acest lucru, se afla împreună cu unii dintre cei mai buni medici în acel avion”

Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, a dispus avansarea post- mortem a sublocotenentului Aurelia Ion la gradul de locotenent si a dispus ca Aurelia Ion să fie înmormântată cu onoruri militare.

Familia Ion este una foarte simplă cu trei fete si un baiat. Acum o veghează toţi, îndureraţi la capela cimitirului Ghencea-Militari 3. Înmormântarea este mâine, la ora 12.00.

Poate fi considerata o persoana care a murit in timpul unei misiuni pentru spijinirea semenilor un EROU? Cu certitudine DA.

Daca vrei sa aduci un omagiu Aureliei, te poti alatura celor peste 40000 de romani care au facut-o pana acum pe pagina de Facebook dedicata: Respect Aura Ion

Intrucat alte cuvinte sunt de prisos, ne inclinam cu respect in fata celei ce a fost pentru 23 de ani, Aurelia Ion.
Dumnezeu sa o odihneasca in pace.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE