joi, aprilie 18, 2024
AcasăActualitate militaraInterneTermenul de depunere a dosarelor pentru recrutarea soldaţilor şi gradaţilor profesionişti s-a...

Termenul de depunere a dosarelor pentru recrutarea soldaţilor şi gradaţilor profesionişti s-a prelungit până la data de 8 martie.

Grad fruntas pentru tinuta de oras
Grad fruntas pentru tinuta de oras
Termenul de soldat și gradat profesionist a aparut in urma renuntarii armatei romane la serviciul militar obligatoriu, denumirile initiale fiind de militar angajat pe baza de contract (MAC), ulterior soldat gradat voluntar(SGV). Daca pana in urma cu ceva vreme aceasta cariera nu era prea atragatoare prin prisma remuneratiei insuficiente raportata la privaţiuni, iata ca a aparut criza economica si MApN-ul este asaltat de cereri. In urma unei deficiente de organizare de la Spitalul Militar din Constanta, ministerul a prelungit termenul de depunere a dosarelor.

In urma unui numar foarte mare de solicitari, spitalul militar din Constanta a fost in imposibilitatea de a testa toti candidatii intr-o zi, capacitatea spitalului de a efectua analizele medicale fiind de maxim 60 persoane pe zi. S-a ajuns astfel in situaţia ca potentialii militari sa stea la cozi si trei zile, cei proveniţi din alte localităţi ajungand sa doarmă in gară.

In urma acestei situaţii neobişnuite (numai la Constanţa, în primele patru zile, s-au înscris aproximativ 500 de candidaţi pentru examinarea medicală. ), MApN-ul a luat decizia de a prelungi termenul de depunere a dosarelor până la 8 martie:

„M.Ap.N. salută interesul tinerilor pentru armată şi sprijină constant acest demers, prin programele iniţiate de către structurile abilitate. Perioada iniţială de depunere a cererilor pentru ocuparea locurilor scoase la concurs de M.Ap.N. era între 4 şi 22 februarie.

Documentele tipizate care fac parte din dosarul de candidat – cererea de înscriere, fişa de cunoaştere, fişa de examinare medicală – sunt asigurate de către birourile informare-recrutare.”

Detalii despre procesul de recrutare al militarilor se pot găsi la link-ul http://www.mapn.ro/recrutare/sgv1.php.„

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE