duminică, iulie 14, 2024
AcasăActualitate militaraTanarul rezervist Valeriu Nicuţ a fost numit în funcţia de secretar de...

Tanarul rezervist Valeriu Nicuţ a fost numit în funcţia de secretar de stat şi şef al Departamentului pentru Politica de Apărare şi Planificare la MApN

Primul ministru a semnat ieri decizia pentru numirea tanarului rezervist, cu gradul de general locotenent, Valeriu Nicuţ în funcţia de secretar de stat şi şef al Departamentului pentru Politica de Apărare şi Planificare la Ministerul Apărării Naţionale, la propunerea ministrului Dusa.

Având în vedere propunerea ministrului apărării naţionale, formulată prin Adresa nr. C.1.528 din 7 martie 2014, in temeiul art. 15 lit. d) şi al art. 19 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, cu modificările şi completările ulterioare, al art. 11 şi al art. 32 alin. (4) din Legea nr. 346/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apărării Naţionale, prim-ministrul emite prezenta decizie.

Articol unic.

Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Valeriu Nicuţ se numeşte în funcţia de secretar de stat şi şef al Departamentului pentru Politica de Apărare şi Planificare la Ministerul Apărării Naţionale.

PRIM-MINISTRU
VICTOR-VIOREL PONTA

Contrasemnează:
Secretarul general al Guvernului,
Ion Moraru
Bucureşti, 10 martie 2014.
Nr. 84.

Valeriu Nicut a detinut functia de loctiitor pentru operatii si instructie al sefului SMG, fiind trecut in rezerva la sfarsitul anului trecut.

Generalul Nicut il inlocuieste astfel, la Departamentul pentru Politica de Aparare si Planificare din MApN, pe Sebastian Huluban, eliberat din aceasta functie saptamana trecuta, la cerere.

RELATED ARTICLES

3 COMENTARII

 1. @Karadeniz 11/03/2014 21:41 ;
  Ar trebui sa le amintim „guristilor” sustinatori ai contributelii ca :
  – „se rupeau in figuri si se dadeau cu c…l de pamint” ca l.164 era rea ;
  –– dupa mintea lor (pusa pe bigudiuri) l.164 era rea deoarece facea ca pensionarii militari sa poata fi incadrati pe functii de civili
  –– orice incercare de a le dovedi ca nu l.164 facea acele incadrari era sortita injuraturilor lor …

  Iacata ca si pe vremea dragii lor de lege contributionista se intimpla la fel … ba chiar ocupa functii mai mari decit cele pe care le avusesera ca militari …

  • Guriștii au amuțit de mult. Doar că zicerile lor de atunci produc efecte în continuare deși acum se dezic tacit de ele. Așteaptă noua lege a lui Dușa, fluturată în vârf de par pe la nasul lor. Doar că între timp s-au mai produs ceva modificări în structura executivului.
   Gabriel Oprea care din postura de viceprim-ministru avea atributul de coordonare a activităţile din domeniile apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale, acum, din noua postură de de ministru de interne și viceprim-ministru pentru securitate naţională, i-au crescut prerogativele și pe lângă coordonare a activităţilor din domeniile apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale mai are și atributul de a aviza documentele emise de ministerele şi instituţiile cu atribuţii în respectivele domenii. Vezi Decizia nr. 79/2014 publicată în MO nr. 169/10.03.2014
   Așa că domnul ministru Dușa este redus la simpla funcție de șef DS la MApN ce se prezintă la MAI cu mapa la semnat la Șefu.

 2. Deci domnul general renunță la pensie pentru salariu
  de secretar de stat.
  Din diferența dintre salariu și pensie plus viitoarea pensie pentru stagiile ulterioare își va recupera după câțiva ani ajutoarele neacordate la ieșirea la pensie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE