duminică, septembrie 24, 2023
AcasăActualitate militaraExterneSistemul antiracheta de la Deveselu isi continua operaționalizarea

Sistemul antiracheta de la Deveselu isi continua operaționalizarea

Sursa foto: hotnews
In urma aparitiei unor articole in presa privind redislocarea scutului antiracheta de la Deveselu, putem cita ca ”Proiectul Deveselu merge mai departe”, afirmatia fiind facuta de către dr. James N. Miller, subsecretarul apărării pentru politici (Under Secretary of Defence for Policy), în cadrul unei convorbiri telefonice oficiale avuta cu ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa.

Convorbirea a fost solicitată de către oficialul american, în contextul mesajului preşedintelui american Barack Obama privind Starea Naţiunii şi a avut două componente: sistemul antirachetă în Europa şi viitorul misiunilor din Afganistan.

Oficialul american a afirmat faptul că „Statele Unite ale Americii îşi vor respecta angajamentele, conform acordului cu România legat de amplasarea sistemului antirachetă la Deveselu. Proiectul merge mai departe”.

O altă temă de discuţie a fost viitorul misiunilor în Afganistan, oficialul român reafirmand angajamentele asumate de către România în ceea ce priveşte misiunea forţelor armate din Afganistan, apreciind faptul că este o operaţiune importantă pentru Armata română şi ţara noastră va continua să sprijine statele aliate.

„Decizia privind viitorul forţelor din Afganistan va fi luată împreună cu partenerii din NATO, reprezentând o nouă etapă în planurile administraţiei de la Washington „, a susţinut James N. Miller.

În cadrul aceleiaşi discuţii, ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, a mulţumit forţelor americane pentru sprijinul acordat de-a lungul timpului şi le-a asigurat de tot sprijinul Armatei române în proiectele iniţiate.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular