Dupa o recalculare si o revizuire sau ce o mai fi fost ea, dupa socul catorva decizii de pensii primite prin posta, fiecare cu alta suma, pensionarii militari sunt in situația de a astepta o noua decizie de pensie recalculata. E mai mica, e mai mare…..credeti ca intereseaza pe cineva? Ca militarii romani nu mai au siguranta pensiei credeti ca este un subiect de interes pentru politicieni?
Vorbind vorbe si discutand discutii pe la televiziuni, intr-o mica pana de vorbe, ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Mariana Campeanu declara ca pensiile vor fi recalculate. Ulterior, domnia sa revine si da o veste ”buna” acelorasi pensionari militari care de doi ani traiesc cu teama recalcularilor, cu teama imposibilitatii achitarii ratelor si a imposibilitatii sustinerii vietii.
Pensiile militarilor vor fi recalculate deoarece s-au constatat greseli la stabilirea cuantumului prin aplicarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, a rectificat joi, Mariana Campeanu.
„Am inteles ca s-a creat o confuzie in urma emisiunii tv de aseara in care am vorbit despre pensiile militarilor si am spus ca acele pensii care au fost calculate gresit se vor recalcula (…) Nu am spus ca luam toate pensiile din Romania si le recalculam”, a precizat ministrul Muncii.
Recalcularea se va face, potrivit ministrului municii, in conformitate cu prevederile articolului 107 din Legea nr. 263/2010, potrivit caruia „in situatia in care, ulterior stabilirii si/sau platii drepturilor de pensie, se constata diferente intre sumele stabilite si/sau platite si cele legal cuvenite, casa teritoriala de pensii, respectiv casa de pensii sectoriala, opereaza, din oficiu sau la solicitarea pensionarului, modificarile ce se impun, prin decizie de revizuire”.
„Acesta este un principiu de baza al Legii pensiilor. Pensiile se recalculeaza daca o persoana aduce un stagiu in plus sau daca se constata o greseala. Tinand cont de faptul ca foarte multi militari sunt nemultumiti si au facut cereri, le vom recalcula pensiile. Pe rolul instantelor se afla peste 25.000 de procese. Este normal ca acele pensii care sunt contestate sa se recalculeze”, a subliniat ministrul Muncii care a adaugat ca nu este nevoie ca pensionarii militari sa faca o revenire cu privire la cuantumul stabilit.
Mariana Campeanu a afirmat, miercuri seara, la un post privat de televiziune, ca la Ministerul Apararii se lucreaza la o propunere legislativa care ar trebui sa corecteze actuala situatie.
„In legatura cu pensiile militarilor trebuie sa spun ca, la Ministerul Apararii Nationale si probabil si la celelalte structuri, se lucreaza la revenirea la o lege care sa-i priveasca direct. O sa ne vina si noua pentru analiza si pentru a pune in practica acest lucru. Este foarte greu acum celor sa spui celor care au acum 9.000 de lei pensie ca o sa le scazi pensia si celor carora printr-o nedreptate li s-a scazut pensia sa le adaugi. Este foarte greu de facut acest lucru”, a afirmat ministrul Muncii.
In concluzie, la ce ar trebui sa ne mai asteptam? Ca pensiile militare care au crescut vor scadea iar cele scazute vor creste? Vom vedea acum manifestatii din partea majoritatii ale caror pensii au crescut? S-a gresit facand contestatie la revizuire fiind luata aceasta contestatie ca baza pentru recalculare avand in vedere cele declarate de ministrul muncii? Dumnezeu cu mila………parca imi vine sa va ”multumesc” mister Oprea…
„Este foarte greu acum celor sa spui celor care au acum 9.000 de lei pensie ca o sa le scazi pensia si celor carora printr-o nedreptate li s-a scazut pensia sa le adaugi. Este foarte greu de facut acest lucru”, a afirmat ministrul Muncii.”….ALOOO, BALAMUCUL!!???
STIMATA DOAMNA-TOVARAS MINISTRU,…MIE MI S-A TAIAT PENSIA. NU VREAU SA MI SE „ADAUGE” NIMIC…VREAU SA MI SE REDEA DREPTUL OBTINUT LE-GAL, LA DATA TRECERII IN REZERVA, ATAT!!!
NU MAI ABERATI ATATA!!!
Xeste stigator la ceruri… doar acolo poti sa te plangi si sa obti un rezultat
cred ca sunt f.multi astfel de pensionari merituosi
si eu am fost militar ,cu aplicatii, nopti nedormite, misiuni cu un grad de pericol social ridicat si am o pensie de 2380 lei.
CRED CA STATUL ROMAN ESTE VINOVAT PENTRU ACESTE ANOMALII
DEOARECE A LASAT LA VOIA INTAMPLARII CALCULAREA PENSIILOR INALTILOR SI INALTILOR SI INALTILOR MERITUOSI MAGISTRATI SI DE ACOLO A INCEPUT TOTUL.IN SITUATI ACTUALA NU AR TREBUI SA FIE PENSIE MAI MARE DECAT SALARIUL PRESEDINTELUI TARII INDIFERENT DE LOCATIA UNDE A DESFASURAT ACTIVITATEA
DESFIINTAREA LEGII PENSIILOR MILITARE DE STAT PENTRU MILITARII DE CARIERA , ESTE OPERA PERSONALA TOVARASULUI TRAIAN BASESCU, PE CARE O CONTINUA COABITANTUL DE VICTOR PONTA.
1. Contractul cu FMI semnat in 2009/2010 are niste clauze foarte clare, printre care ar fi si aceasta dependenta a alocarii de fonduri bugetare catre fondurile sociale numai cu acordul acestuia;
2. Acordul este in vigoare pana in 2014 parca si pana atunci….. mucles! – indiferent cine este la carma tarii;(DE ACEEA IN 13 IUNIE USL A ANULAT PROIECTUL DE LEGE DE REVENIRE A CUANTUMULUI CELOR CU PENSIILE TAIATE , CARE ERAU DEJA APROBATE DE SENAT)
Ce părere aveţi la ei se poate şi la noi Nu???
A apărut în MONITORUL OFICIAL nr. 64 din 26 ianuarie 2012 , LEGEA nr. 303 din 28 iunie 2004 (**republicata**)(*actualizata*)
privind statutul judecătorilor şi procurorilor (actualizată până la data de 26 ianuarie 2012*)
Şi acum, atenţie ce apare la :
– ART. 82*)alin.7(7) Judecătorii şi procurorii pot opta între pensia de serviciu şi pensia din sistemul public. JUDECATORII SI PROCURORII MILITARI POT OPTA INTRE PENSIA DE SERVICIU SI PENSIA MILITARA DE SERVICIU !!!!!….
Intrebare: MAI EXISTA PENSIE MILITARĂ DE SERVICIU , DEOARECE PENTRU MILITARII DE CARIERA A FOST DESFIINTATA EI FIIND CIVILI ACUMA, RAMININD MILITARI DOAR MAGISTRATII , SAU EI ATATA MERITA????
Şi la
– ART. 85*)alin.2 (2) Pensiile de serviciu ale judecătorilor şi procurorilor, precum şi pensiile de urmaş prevăzute la art. 84 se actualizează ori de câte ori se majorează indemnizaţia brută lunară a unui judecător şi procuror în activitate, în condiţii identice de funcţie, vechime şi grad al instanţei sau parchetului, cu luarea în considerare, în procent, a sporurilor intrate în baza de calcul la acordarea pensiei de serviciu, precum şi a sporului de vechime. Dacă în urma actualizării rezultă o pensie de serviciu mai mică, judecătorul sau procurorul îşi poate păstra pensia aflată în plată.
Deci la ei se poate ??!!!!!!!!!!!!!!!
CE PARERE AVETI DE ACESTE PREVEDERI
Daca doriti ca si alte persoane sa afle despre aceasta petitie, le puteti trimite
urmatorul link: http://www.petitieonline.ro/petitie/49500146
Dan Voinea
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Dan Voinea (născut 23 iulie 1950) este general și magistrat român. Este procuror militar din anul 1982, între anii 1997 și 2000 a deținut șefia Sectiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. În decembrie 1989, a fost desemnat procuror în cazul procesului soților Ceaușescu, la acea dată având gradul de maior la Direcția Procuraturii Militare. Procurorul Dan Voinea a participat la procesul Elenei și a lui Nicolae Ceaușescu, el întocmind rechizitoriul pe baza căruia cei doi au fost condamnați la moarte și executați, în 25 decembrie 1989. Generalul magistrat Voinea este cel care a instrumentat două dintre cele mai importante dosare post-decembriste, cel al mineriadei din 13-15 iunie 1990 [1] și cel al Revoluției din decembrie 1989[2].
Activitate profesională
În 21 aprilie 2006, Dan Voinea a fost numit în funcția de procuror militar șef adjunct al Secției Parchetelor Militare, din cadrul Parchetului General. El a fost propus de ministrul Justiției de atunci, Monica Macovei, primind apoi aviz favorabil de la Consiliul Superior al Magistraturii, cu unanimitate de voturi. Până în octombrie 2007 a deținut și interimatul șefiei Parchetelor Militare, funcție care a fost ulterior preluată, prin delegare pe perioadă limitată, de către colonelului magistrat Ion Vasilache.
În 23 octombrie 2008 șeful Ministerului Public, Laura Kövesi, a cerut revocarea lui Voinea din funcția de adjunct al șefului Secției Parchetelor Militare pentru folosirea defectuoasă a resurselor umane ale secției. Ea l-a acuzat de nefinalizarea nici după 18 ani a dosarelor revoluției și mineriadelor. Prin decrete semnate de Președintele Traian Băsescu, în 20 martie 2009 generalul maior magistrat Dan Voinea a fost revocat din funcția de procuror șef adjunct al Secției Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, iar în 1 aprilie a fost pensionat, in conformitate cu prevederile Legii 164/2001.[3]
La data de 27 noiembrie 2009, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) respins cererea lui Voinea de reîncadrare în funcția de procuror civil la Parchetul instanței supreme[4].
deci 2009-1980=29 de ani de carieră de la procuror la General maior magistrat cu o pensie de 18.500 de lei/lună x 4%=19.240 de lei, in vreme ce pensia militara este la 2.289 de lei/luna in medie .