miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăActualitate militaraSeful SMG si ministrul apararii au avut intalniri la sediul MApN cu...

Seful SMG si ministrul apararii au avut intalniri la sediul MApN cu oficiali militari americani

Sursa foto: mapn.ro
Daca generalul-locotenent Ştefan Dănilă, şeful Statului Major General, a avut o intalnire oficiala cu generalul-maior Michael S. Repass, comandantul Comandamentului SUA pentru Operaţii Speciale din Europa (Special Operations Command Europe – SOCEUR), ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, s-a întâlnit cu generalul William M. Fraser III, comandantul Comandamentului pentru transport al SUA, la sediul M.Ap.N.

Agenda discuţiei cu generalul William M. Fraser III, comandantul Comandamentului pentru transport al SUA, a vizat aspecte generale privind cooperarea dintre România şi SUA în cadrul parteneriatului strategic, cu accent pe cooperarea militară, transformarea Alianţei şi situaţia din Afganistan. Ministrul Mircea Duşa şi-a exprimat convingerea că şi pe viitor relaţia România – SUA va aduce beneficii în domeniul securităţii europene şi euroatlantice.

„Apreciem sprijinul deosebit oferit de partea americană în pregătirea trupelor noastre înainte de dislocarea în Afganistan, asigurarea unor echipamente esenţiale şi cooperarea excelentă între militarii noştri pe timpul executării în comun a misiunilor”, a spus ministrul Duşa.

În acelaşi context, ministrul român al Apărării a arătat că redislocarea trupelor ISAF reprezintă o sarcină dificilă, rolul NATO în coordonarea eforturilor aliate de redislocare a trupelor fiind foarte important.

Oficialul român a declarat faptul că România va continua să sprijine rotaţia forţelor americane şi repatrierea acestora prin utilizarea nodului de transport Constanţa – Mihail Kogălniceanu.

„România apreciază în mod deosebit sprijinul acordat de SUA repatrierii forţelor româneşti din teatrul de operaţii Afganistan”, a adăugat Mircea Duşa.

La rândul său, generalul Fraser a arătat că România este un partener credibil pentru partenerii americani şi se va acorda tot sprijinul necesar în procesul de retragere a trupelor româneşti din Afganistan.

Sursa foto: mapn.ro
Pe timpul întrevederii, cu generalul-maior Michael S. Repass, comandantul Comandamentului SUA pentru Operaţii Speciale din Europa (Special Operations Command Europe – SOCEUR), şeful Statului Major General a apreciat întreaga activitate a mandatului Comandantului SOCEUR, 2010-2013, perioadă în care contribuţia forţelor speciale române la ISAF a crescut semnificativ.

Totodată, generalul-locotenent Ştefan Dănilă a transmis mulţumiri oficialului american pentru sprijinul acordat forţelor speciale române în pregătirea şi antrenarea în comun în cele peste 30 de exerciţii.

Cu acest prilej, şeful Statului Major General i-a conferit comandantului SOCEUR Emblema de onoare a Statului Major General iar generalul-maior Repass a conferit, la rândul său, Medalia de Merit în Serviciu (Meritorius Service Medal) şefului Componentei de operaţii speciale, colonel Dumitru-Marius Crăciun.

În cadrul vizitei sale în România, comandantul SOCEUR s-a întâlnit şi cu directorul general al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării, generalul-maior Marian Hăpău.

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

  1. SE DORESTE A SE PREZENTA SI OMOLOGILOR AMERICANI MODUL DE DESFIINTARE A LEGII 164/2001 A PENSIILOR MILITARE DE STAT PENTRU MILITARII DE CARIERA SI PASTRAREA EFECTELOR EI PRIN LEGEA 303/2004 ACTUALIZATA IN 26 IANUARIE 2012 PENTRU MAGISTRATII MILITARI, CA SA IA EXEMPLU SI EI SI SA FACA ACELAS LUCRU .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE