miercuri, februarie 28, 2024
AcasăActualitate militaraScrisoarea generalului locotenent (rez.) Gheorghe Emil Ciobanu către preşedintele României

Scrisoarea generalului locotenent (rez.) Gheorghe Emil Ciobanu către preşedintele României

Preşedintelui României, domnul Traian Băsescu

Domnule preşedinte,
Mă alătur celor care până acum v-au rugat, atenţionat, sfătuit şi chiar prevenit asupra umilinţei la care este supus, în continuare, personalul militar în rezervă şi retragere şi nu numai, din Armata României, ca urmare a apariţiei ordinului ministrului M101/2010 şi a documentelor de aplicare a diminuării pensiilor de serviciu pentru militari (Legea 119%2010 şi HG 735%2010).

Sunt absovent al Liceului Militar, Şcolii Militare Superioare de Ofiţeri din Braşov, Academiei Militare, a unor cursurii postacademice, inclusiv al Cursului postacademic superior. În cei peste 40 de ani de carieră militară, am fost comandant de pluton, sef de stat major de divizion de rachete A.A., ofiţer în statul major al Trupelor de Artilerie şi Rachete Antiaeriene din C.A.A.T., primul comandant de regiment de rachete antiaeriene la Reşiţa, şef de stat major şi comandant al D. 34 Ap. A.A.T. şi comandant al Corpului 2 Aerian din Tmişoara, consilier al Ministrului Apărării Naţionale.

Declar public că nu sunt de acord cu recalcularea pensiei militare de serviciu. Ca militari de carieră nu am avut posibilitatea de a desfăşura diverse activităţi care sa ne asigure şi alte venituri la pensionare. În cariera militară am urmat fiecare o anumită cale, am îndeplinit anumite funcţii, cu atribuţii şi răspunderi pe care le-am onorat cu rezultate şi pentru care am fost retribuiţi. Pentru toate acestea beneficiem, conform legilor, aliniate principiilor generale care guvernează soldele şi pensile militare în majoritatea statelor euro-atlantice, de pensia militară de serviciu; proprietate, tot potrivit legilor.

La 1 Decembrie 2000, … pentru merite excepţionale obţinute în organizarea şi pregătirea apărării naţionale… mi s-a conferit Ordinul Naţional „Steaua României” în gradul de Comandor.
Nu vreau să bravez cu activitatea şi rezultatele obţinute în cariera mea militară. Ca mine, şi mai buni decât mine au fost şi sunt mulţi pensionari militari, mai în vârstă sau mai tineri. În acelaşi timp, mă plec cu pioşenie, alături de cei aproape 70.000 de pensionari militari (ar trebui şi împreună cu … comandantul suprem) în faţa militarilor romăni care „…au făcut suprema jertfă…” pentru suveranitatea şi liniştea acestei ţări, pentru „…dăinuirea noastră aici, pe acest sfânt pământ”, pentru democraţie şi libertate.

Acum, toţi cei care am slujit sub drapel, chiar şi cei care mai slujesc încă, urmaşii celor care au plătit cu viaţa patriotismul şi devotamentul faţă de ţară, militarii care au avut un comportament corect şi chiar determinant în evenimentele din decembrie 1989 şi a celor care au făcut posibile intrarea României în NATO şi, ulterior, integrarea în UE, suntem umiliţi, urâţi, dispreţuiţi şi batjocoriţi într-un mod barbar de către cei ce guverneză, în acest moment ţara şi care sunt patronaţi de dumneavoastră… domnule comandant suprem!

Nu numai Armata este batjocorită. De dispreţ şi ură, de o agresivitate nemaiîntâlnită au parte medici, profesori, jurişti, muncitori, ingineri, poliţişti, artişti… şi numai, pentru satisfacerea poftelor bolnave ale …celor aleşi… de dvs…, şi care adulmecă tot ce încă nu este a lor din această „…săracă ţară bogată”!

La această situaţie s-a ajuns si datorită consilierilor dumneavoastră, care, de fapt sunt o gaşcă de impostori, incompetenţi, şarlatani, escroci şi care beneficiază datorita strategiei dumneavoastră de salarii şi alte venituri cu adevărat nesimţite.

În lumina celor prezentate vă cer să anulaţi legile şi actele normative neconstituţionale, care au dus la umilirea populaţiei acestei ţări şi crearea unei stări de insecuritate socială. Dacă …”obligaţiile” nu vă permit acest fapt … pentru salvarea Ţării, aşa cum vă place să vă lăudaţi vă sfătuiesc să plecaţi pe mare domnule …”comandant de vas”. Ar fi un ultim gest, onorant, dacă mai sunteţi în stare de aşa ceva. Să nu uitaţi, însă, să vă luaţi şi „mateloţii” ce v-au lins blidele, cu limbile lor îmbibate de sângele supt din venele poporului meu. Din gaşca dumnevoastră să nu o uitaţi pe Elena Udrea. Şi acolo, în larg, când, la un pahar, de un litru, de whisky veţi prezenta aleşilor dumneavoastră măreţele împliniri ale societăţii în care …”să trăiţi bineee!”, să porniţi sistemul de submersare al navei TIRANIA!.

Să nu vă faceţi griji. Lumea şi România nu se termină cu voi. Avem oameni mult mai buni, mai cinstiţi, competenţi, patrioţi cu adevărat, care să guverneze cum trebuie această ţară, pentru creşterea prosperităţii populaţiei ei şi nu a unui grup de şarlatani.

Închei, în retorică istorică, la care în situaţii grele pentru ţară, facem apel:

„Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!”

Gl. Lt. (rez.) Emil Gheorghe CIOBANU

RELATED ARTICLES

4 COMENTARII

  1. ce ai vrut sa spui pana la urma generale in rezerva ???eu am impresia ca esti napadit de bube pline de un puroi urat mirositor PORTOCALIU si puti a prostie de la o posta asa ca Talmaceanu,Visan,Calian,Canacheu(linia a doua)sau Boc,Videanu,Udrea,Boiangiu(linia intai)

  2. USL-ASII ajuta membrii sindicatului scmd si completeaza numarul promis de acestia de 10.000 in realitate nu sint decit vreo 2-300 membri.Sant adusi oameni bolnavi de la domiciliu ca sa dea bine la TV. Aduceti multe ambulante ca multi vor putea da ortul popii de bolnavi ce sant,ca sa se dea vina pe putere apoi.In fata sant PLETOSII care conduc sindicatul.PTR.dl.general caruia cred ca ia scris altul scrisoarea, ca intr-un fel civilizat a pornit si in altfel a terminat-nu cred ca a citit tot cuprinsul scrisorii d=niei sale, daca da atunci are probleme de memorie si ii recomand sa se adreseze unui medic.

  3. Domnule general, aveti toata admiratia pentru curajul dumneavoastra, nadajduesc ca alegerile din 2012 le vor aduce un imens 4% celor care se joaca cu destinele noastre si intruchipeaza ce-a mai corupta scena politica din ultimii 20 ani.Traiasca Romania libera de tirania PDL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE