joi, februarie 22, 2024
AcasăIn zona barfeiSCMD protesteaza in capitala de ziua martisorului

SCMD protesteaza in capitala de ziua martisorului

Intr-un comunicat adresat filialelor postat pe pagina oficiala a sindicatului cadrelor militare disponibilizate, se anunta noi masuri de protest in capitala pentru data de 1 Martie, ziua Martisorului.

Potrivit acestui comunicat, la aceste manifestari de protest se mizeaza pe prezenta tuturor membrilor disponibili de la filialele care se pot incadra intr-un interval de afluire-defluire de 4,5 ore,pe sprijinul sindicatelor aliate, Federatiei sindicatelor si ONG-urilor pensionarilor civili.

Rezervistii militari isi continua lupta sindicala pentru restabilirea statutului de militari in rezerva si a legilor ocupationale 164/2001 si 179/2004 fara prorogarea carora nu este posibila revenirea la pensiile din decembrie, lupta in continuare pentru abrogarea noii ordonante guvernamentale 1/2011, a Legii 119/2010 ,329/2009 si 263/2010.

Conform aceluiasi comunicat, in lupta lor pentru abrogarea legilor mentionate si respingerea OUG 1/2011, militarii rezervisti sunt sprijiniti de opozitie insa nu exclud tema dialogului cu persoanele din sfera puterii in acest sens.

Sursa: SCMD

RELATED ARTICLES

7 COMENTARII

 1. Pentru comentatorii abonati la denigrari si aiureli cred ca ar fi normal, decent si barbateste sa-si scrie numele in clar, sau le este frica de ceva sau de cineva?
  Nu de alta dar, este destul de comod sa stai acasa la TV sau ….. decat sa actionezi pentru binele tuturor si chiar personal.
  Mai lasati textele si treceti la treaba ca de critici pute lumea.

 2. Fratilor nu va mai lasati angrenati in jocurile murdare ale esalonului 2 al consiliului politic superior care prin tot ce au facut pana acum au demonstrat ca nu au nimic sfant (de onoare si demnitate militara nu se poate vorbi) , ca sunt niste veleitari anarhici, stipendiati si de voi dar si de mogulii cu care au contracte grase, care prin limbajul grosier si comportamentul grobian ne fac de ras si ne aduc mari deservicii. Luati-i sticla de la gura celui care se crede egalul lui Dumnezeu si mai sus de Domnul nostru Isus Hristos. Dati-i rudotelul si extraveralul necesar si trimeteti-l la Balaceanca.

 3. Bai fratilor! Nu va mai certati ca prostii. Voi, prin bravul vostru sindicat tocmai ati invins sistemul. Cei mai destepti au luat mai mult, sau li se dau inapoi din ce li s-au furat, iar cei mai prosti au pierdut ( cei care au facut cerere, necunoscand legislatia-sa le fie de bine!). Acum tineti aproape de sindicatul vostru ,sa pastrati ce-ati castigat de la boul asta de stat basescian si sa castigati si mai mult! Uitati-va si voi la cei de la MAI si de la speciale cat de destepti au fost. Pentru ca ei cunosc mai bine legislatia decat voi.
  Fiti dracului solidari intre voi, ca altfel va lasa si Opozitia din mana daca observa ca sunteti idioti!

 4. i-am scris domnului Dogaru…..ma astept la represalii din partea dansului….sa vedem
  Domnule col (r) Dogaru
  Nu credeti ca ar trebui sa renuntam la terfelirea imaginii decentei militarilor in rezerva prin atitudinea mediatizata de tip grosolan pe care o promovati??? Stiu ca Basescu este un individ ajuns in fruntea unei natii prin frauda electorala dar credeti ca este bine sa ne purtam aidoma lui intr-o lupta care de multe ori poarta amprenta politicului si care ne dezonoreaza si nu ne reprezinta!!!Venim ca si nivel de educatie din zona intelectualitatii si cred ca ar trebui sa ne comportam ca niste intelectuali!!Cred ca am castiga mai mult, ca imagine si sprijin, daca am duce o lupta decenta, eleganta, fara tipete si urlete la momentele de sarbatoare nationala, fara violenta verbala la adresa presedintelui si a metresei acestuia. Domnule colonel cred ca daca ne-am purta fizicul mai atent (tunsoare, tinuta cu cravata) si am stapani regulile de baza ale dialogului pe care am putea sa-l purtam cu eleganta , am fi mai reprezentativi! Ati planificat demonstratii de strada pe data de 1 martie…este ok…cred ca o sa particip si eu daca acceptati propunerea mea ca demonstratia sa fie facuta cu multa decenta…sa semene ca un mars al tacerii…sa vorbeasca numai pancardele care sa contina atacuri la adresa netrebnicilor care ne conduc tara dar compuse cu multa eleganta….la adunarea de la Cotroceni sa ne adunam in formatie militara cu muzica militara in flancul drept, fara urlete, fara tipete, ragete….sa incepem demonstratia cu imnul de stat si sa-l terminam cu imnul de stat….sa invitam sa ia cuvantul marii generali in rezerva ai armiei romane care in vorbele lor sa faca atingere la toate neghiobiile actualilor conducatori, dar cuvinte purtate cu eleganta si decenta…..DACA NU DOMUNLE DOGARU……..inseamna ca va place sa va purtati mesajele cu ghiolbanie, ca urmariti scaune politice…ca nu va pasa ca terfeliti imaginea armatei romane…ca in final asta sunteti dvs si trebuie sa plecati cat mai repede din fruntea SCMD….Domnul Pricina este mult mai elegant si destul de incisiv…
  lt.col.(r) Rosu Viorel
  membru al SCMD

 5. Domnule general Zapor am fost subordonatul dvs la smft, la op, nu credeti ca erati mai util sa ramaneti in organizatie si sa luptati, asa cum spuneti,pt solutionarea problemei identificate si sa nu ne mai spalam rufele decat acasa la noi? Aruncand cu noroi in preamaritul nu faceti decat sa murdariti imaginea unei asocieri in care noi toti cei mici ne-am pus speranta?Dvs ati fost destul de incomod, ca sa nu zic extraordinar de dificil, in pozitiile pe care le-ati avut in armata, desi competent !!!!!Dar, trecand peste asta, sa inteleg ca v-ati inrolat sub steagul portocaliu??Daca nu, atunci ce va opreste sa va luptati alaturi de noi pentru binele nostru? E bine sa luati comanda d-le general!!!!

 6. Stimati camarazi !
  Au trecut aproape doua luni de cand am avut indrazneala sa va tulbur linistea cu o informatie, potrivit careia la varful organizatiei noastre sindicale (a se citi Comitetul Director) se produc lucruri necurate in legatura cu cheltuirea bugetului. Imediat dupa e-mailul meu, de la vremea respectiva, liderul maxim a simtit nevoia sa ia atitudine in stilu-i caracteristic si contactand telefonic pe majoritatea liderilor locali a infierat cu manie proletara elementele destabilizatoare, cozile de topor si agenturili straine infiltrate in structurile sindicale, indemnand la vigilenta si la unitate in jurul conducatorului iubit.
  Mesajul acestui guru a prins la majoritatea liderilor locali, dovada fiind pasivitatea multora dintre acestia si reactia unora, ce-i drept, putini la numar, care au simtit nevoia sa-mi dea ceva sfaturi precum ca nu ar fi indicii de frauda, ca prezumtia de nevinovatie trebuie sa prevaleze, ca situatia este sub control si ca nu ar fi motive de ingrijorare.
  Pledoaria acestora din urma mi-a provocat ceva disconfort dar m-am bucurat ca, nefiindu-le prin preajma, am scapat fara sa fiu urecheat pentru indrazneala de a fi deconspirat asemenea aspecte. Pentru mine a ramas totusi o enigma: sa fi adulmecat oare si ei osul? Cei putini la numar, de data asta ii exclud din preocuparile mele si ma voi adresa celor de buna credinta care realmente sunt preocupati de soarta si buna functionare a sindicatului.
  Dupa cum probabil stiti, pe fondul zvonurilor in circulatie, la vremea respective, la presiunea unor membri ai Comitetului Director si a unor lideri din teritoriu, liderul maxim al sindicatului a acceptat initierea si derularea unui audit intern, audit care, sub presiune si in conditii de ostilizare generala din partea unor membri ai Comitetului Director, a trebuit sa faca serioase eforturi si sa sape adinc pentru scoaterea adevarului la lumina.
  Vremea a trecut si apele s-au limpezit, asa incat azi situatia financiara a organizatiei sindicale este bine cunoscuta la centru si mai putin la noi, in teritoriu, fiindca un civil (nu are nici o legatura cu institutia militara decit prin portul temporar de uniforma), instalat prin propria-i vointa in fruntea organizatiei, nu este dispus sa faca public raportul comisiei de cenzori, desi a promis acest lucru la constituirea echipei si declansarea operatiunilor de auditare (a se vedea comunicatul SCMD din 6 ian.2011).
  Motivul principal pentru care se opune difuzarii acestui document este, probabil, amploarea dezastrului (jafului) produs in vistieria sindicatului, de care se pare ca nu este strain nici el si nici aplaudacii de-a stanga si dreapta sa. Le este foarte greu sa iasa in public cu minariile si nenorocirile financiare produse bugetului organizatiei pe parcursul a un an si ceva. Probabil ca acum gandesc la o strategie de masluire a concluziilor din raport, cu care sa iasa in public si sa ne anestezieze inca o data.
  Asadar, acest civil (militar doar prin asociere cu uniforma militara), de un maxim tupeu si o inimaginabila obraznicie atenteaza frontal la inteligenta si buna noastra credinta. Nu stiu ce simtiti dumneavoastra, dar eu, personal, ca simplu membru de sindicat, ma simt discreditat,umilit si injosit cu un astfel de individ in fruntea organizatiei, care depasindu-si atributiile si limitele bunului simt ne sfideaza si ne trateaza ca pe niste pubertini intarziati.
  Am ajuns intr-un regretabil impas, daca din marea masa de rezervisti, oameni de mare valoare si caracter, care chiar au facut ceva pentru armata si care chiar au condus ceva la viata lor, nu gasim niste lideri autentici si ne lasam condusi de astfel de indivizi si aplaudaci, aflati in paralel cu ceea ce inseamna organizarea si conducerea, care realmente nu au comandat la viata lor decat mici si bere pe la carciumi si care, acum, stapaniti de un total amatorism, se fac ca ne conduc, ne mint si hotarasc discretionar in numele a zeci de mii de oameni, adevarati militari.
  Cred ca a sosit timpul sa punem capat la astfel de apucaturi si sa dam dea azvarlita cu cei ce le practica. Organizatia noastra nu traieste, nu se hraneste si nu este puternica datorita vocalizelor practicate de liderii centrali in fata camerelor de luat vederi pe la diverse posturi TV.
  In speranta ca o sa va sensibilizez, catusi de putin, in legatura cu cele mai sus afirmate, dar mai ales in legatura cu determinarea dumneavoastra pentru reforma (termen la moda) si schimbare in organizatia noastra, am sa va prezint, in avanpremiera, cateva aspecte rezultate din raportul de audit, ca sa nu fiti socat la primirea versiunii oficiale (daca o veti primi vreodata), si daca o veti primi, va sa fie cea a comisiei de audit si nu a trezorierului( contabilului, auditorului si inginerului financiar) al SCMD.
  Am mari rezerve ca veti beneficia de varianta ORIGINALA a raportului de audit. Cel mai probabil veti primi raportul intermediar al comisiei sau in cel mai fericit caz, o varianta scurta, parafrazata, a raportului final, in care vor fi evidentiate si cateva gainarii marunte, produse ca urmare a nepriceperii sau stingaciilor, specifice oricarui inceput de drum, vor zice ei, apartinand cu siguranta unui contabil care, pe deasupra, nici nu era specializat pe domeniul respectiv.
  In situatia in care, Comitetul Director are o alta versiune, chiar si numai, in legatura cu elementele de mai jos, il somez sa o prezinte public (pe site-ul filialelor) in maxim 24 de ore. Alta varianta insemnand, de fapt, raportul original si integral al comisiei de audit. In caz contrar, inteleg ca elementele prezentate in cele ce urmeaz, sunt veridice, ca liderul maxim si aplaudacii din juru-I isi asuma raspunderea pentru ele, motiv pentru care pot fi, oricand, actionati in justitie pentru recuperarea prejudiciului si sanctionarea vinovatilor.
  Asadar, daca veti primi varianta reala a raportului de audit veti constata ca nu pot fi justificati 4,5 miliarde lei, bani proveniti din cotizatii, contabilizati intr-un fel sau altul, si inca 2,5 miliarde lei, disparuti dar cu tot cu aproximativ 2000 membri de sindicat. Deci, 2000 membri de sindicat nu au fost luati in evidenta la nivelul structurii centrale, iar cotizatia acestora a luat alta cale decat cea a bugetului. Este ca sunt creativi si mari specialisti baietii astia de la Bucuresti, intr-ale ingineriilor financiare? Sa nu fiti surprinsi daca, procedand la o confruntare a propriei dumneavoastre evidente de personal cu cea de la centru, vor aparea neconcordante.
  Disparitia fara urma a unor mari sume de bani din cotizatia sindicatului a fost posibila datorita faptului ca acestia s-au cheltuit pe un card bancar personal, dupa bunul plac si interesele a 1-2 persoane (probabil ca intuiti care ar putea sa fie acestea).
  Pana aici a fost vorba de cota parte, cash, a cotizatiei care a disparut fara urme. Exista insa si o alta metoda de “siluire” a bugetului, aplicata cu mare succes de liderii nostri de la centru, cea a cheltuielilor neeconomicoase si inoportune. Pentru o parte din acestea s-au straduit sa prezinte niste documente justificative, mare parte din ele vizibil dubioase, ca sa nu zic, dea dreptul false.
  Ce parere aveti, de pilda, despre un consum de carburant, in valoare de 29 mil. lei,
  realizat intr-o luna, de un singur automobil, care il tira pe liderul maxim, pe la ospete si cumetrii prin tara, pe la supusi. Asadar, 29 mil. lei impartiti la 2-2,5 mil.lei/ plin, rezulta 12-15 plinuri/ luna.
  Ca sa fie in siguranta pe timpul plimbarilor prin tara, pe banii nostri, liderul maxim a aprobat (sau poate nu, urmeaza sa ne faca precizari) achizitionarea de anvelope si jante auto in valoare de peste 90 mil. lei.
  Si pentru ca masa sa fie si mai bogata, iar cheltuiala pe masura, au achizitionat, fara numar calculatoare si laptopuri, sa aiba toata lumea scule, inclusiv membrii lor de familie, si sa ne calculeze cu acuratete bugetul. Credeti ca s-au oprit la niste scule de medie performanta?. Da de unde, le-au cautat si gasit pe cele de inalta performanta si de aproximativ 35 mil.lei/bucata. Ca sa nu se lase mai prejos, fiindca nu are ce face cu laptopul, unul din vicelideri, fost regizor-scenarist, produs al PRO PATRIA, si-a tras o camera video, tot ultra performanta, ceva mai scumpa cei drept, dar nu prea mult, aproximativ 12.000 EURO( 500 mil. lei). S-a plictisit veteranul nostru reporter de razboi de aparatul foto smena-6, pe care l-a utilizat o viata intreaga si a achizitionat o scula la care si el se uita cu uimire, din moment ce a angajat si un cameraman (tot pe banii nostri), care sa ne faca filmulete de pe la mitinguri, demonstratii si alte cumetrii pe la care mai participa liderul maxim si acolitii.
  Mai au si o alta categorie de cheltuieli: pe alimente si bauturi. Acestea au fost achizitionate pe vremea cand liderul maxim si viceliderii luptau la incercuire cu boc si basescu in Piata Victoriei si la Cotroceni. Asa ca au facut si pe acest domeniu o investitie de peste 30 mil. lei preponderant pe bauturi. In afara acestora au mai achitat de pe cardul personal, invocate anterior, peste 36 mil.lei pe mesele individuale (a se citi chiolhanuri) servite de liderul maxim, impreuna cu acolitii, pe timpul peregrinarilor acestuia prin tara si chiar prin Bucuresti.
  Ca sa nu se rataceasca si sa nu depaseasca viteza legala pe timpul marsurilor organizate de sindicalisti prin Bucuresti au facut investitii in GPS-uri si detectoare radar (si nu e vorba de cate un exemplar din fiecare, ci de mai multe, ne vor spune ei, daca vor fi binevoitori, cate si la ce sunt utile miscarii sindicale aceste scule).
  Pentru a se pune la adapost fata de riscurile la care sunt supusi zi de zi, iubitii nostri conducatori si-au tras si cate o asigurare de viata. Cine (ce personalitati) si pentru ce motive s-au asigurat ne vor explica tot ei (daca vor catadicsi). Cert este ca si la acest capitol “bugetar”, au tras o investitie de peste 80 mil. lei. Si lista faradelegilor ar putea fi continuata, dar ii las sa-si aduca si ei partea de contributie la prezentarea si justificarea matrapazlicurilor.
  Astea sunt doar citeva aspecte ale fraudei, dar nu si cele de maxima senzatie. Detalii mai multe veti obtine la primirea raportului de audit, repet, daca-l veti primi vreodata si daca-l veti primi, va sa fie varianta autorului si nu a traducatorului.
  Asa stand lucrurile, eu m-am cerut afara de la comanda filialei de Neamt, lucru pe care nu va sfatuiesc sa-l faceti si dumneavoastra. Pe dumneavoastra va sfatuiesc sa cereti in regim de urgenta, si daca se poate, toti o data, raportul comisiei de audit, asa cum a fost redactat de aceasta. Nu acceptati nici o varianta intermediara, revizuita si adaugita de inginerii financiari ai CD.
  Pasul doi: incetati a mai vira cotizatia filialei catre CD, pana la elucidarea deplina a situatiei
  Pasul trei: cereti convocarea de urgenta a Consiliului National al Reprezentantilor pentru alegerea noilor organe de conducere la nivel central, analiza situatiei financiare si adoptarea unei hotariri pentru recuperarea prejudiciului produs.
  Cu tot dezastrul produs si probat de comisia de audit, nici macar acum, acesti indivizi rapaci, nu se potolesc, continuand seria minariilor de tot felul, cu presiuni si incitare la fals si uz de fals asupra personalului specializat incadrat in compartimentul financiar.
  Pasul patru:(in ordinea prioritatilor ar trebui sa fie primul) formularea si depunerea plingerii penale impotriva abuzurilor si ilegalitatilor comise la nivelul Comitetului Director in ce priveste gestionarea bugetului organizatiei
  Stimati camarazi,
  In final va adresez o intrebare, care n-as vrea sa ramana retorica. Dumneavoastra va simtiti comfortabil condus de niste amatori in ale managementului organizational, care nu au nimic ,sau aproape nimic comun cu institutia militara, care n-au comandat la viata lor nici macar un pluton si care conjunctural ajunsi in fruntea acestei structure de sindicat patroneaza, daca nu si participa la potlogariile mai sus amintite.
  Mentinand aceste personalitati in fruntea SCMD ne decredibilizam total si irevocabil, atat in fata membrilor de sindicat, dar si mai grav, in fata societatii civile.
  Credeti oare ca reprezentantii societatii civile, unii deocamdata, nu se intreaba cum a ajuns o structura militarizata, mustind de genrali si ofiteri de toate armele si calibrele sa fie condusa de arhivari si regizori-scenaristi de desene animate? Cu siguranta ca da. Drept dovada stau pozitiile si atitudinile unor politruci agramati de genul: canacheu, talmacean, tinel, calian, popoviciu etc..
  Credeti oare ca din miile de membri de sindicat nu se gasesc 5-10 ofiteri in rezerva, pur sange, care au facut ceva in cariera lor si care ar putea sa faca ceva si pentru organizatia noastra sindicala, cu siguranta, infinit mai mult decat liderii contemporani?
  Continuand cu ei, nu avem decat o singura cale: pierzania. Frontul luptei noastre s-a mutat acum in justitie. Daca si pe acest front vom adopta decizii, vom actiona cu acelasi amatorism ca pana in prezent, avem toate sansele sa esuam si aici.
  Cine trebuie sa vorbeasca, de acum inainte, sunt avocatii si nu liderii amatori. Dar ca sa vorbeasca bine, acestia trebuie sa fie retribuiti bine. Pe acest criteriu am mizat, mizam toti si suntem dispusi la orice efort atunci cand avem siguranta ca oameni (avocati) de forta ne reprezinta in instanta.
  Din actiunile in justitie de pana acum, initiate de CD am avut parte mai mult de esecuri. De ce oare? Din motive financiare. Liderul maxim si aplaudacii nu au fost preocupati sa angajeze o Casa de Avocatura prestigioasa, care in schimbul unui onorariu consistent ne-ar fi adus si succese. Au angajat avocati de mana a doua, pe onorarii reduse si prestatii pe masura ,ca sa le ramana suficienti bani din cotizatia noastra pentru dezmatul financiar, doar punctat mai sus.
  Daca nu actionam acum, maine va fi prea tarziu. Orice zi de intarizere este in defavoarea noastra.
  Convocarea Consiliului National al Reprezentantilor in regim de urgenta este singura solutie pentru a pune capat arbitrariului si voluntarismului la nivel central, recuperarea prejudiciului financiar produs si sanctionarea vinovatilor.
  Pentru initierea actiunilor de convocare a Consiliului National al Reprezentantilor este nevoie ca unu-doi lideri locali sa preia intiativa. O buna parte din presedintii de filialele ii cunosc bine, ii stiu oameni de isprava si de mare caracter si am convingerea ca ar putea si vor face acest lucru. As face-o chiar eu insa starea de sanatate nu-mi permite acest lucru.
  Va sunt alaturi cu sufletul si cu gandul.

  Cu stima,
  Gl. mr.(r) Ioan ZAPOR

  Edit roarmy: Armashul, ati mai postat in alt loc aceasta scrisoare. Nu cred ca este cazul sa o postati la fiecare articol. Nu am sters postul pentru a nu considera ca va cenzuram.

 7. Cred ca a venit timpul sa demostram ca suntem totusi educati, civilizati sa ca venim din zona intelectualitaii! Sa renuntam la strigate, urlete, cuvinte jignitoare….astea sunt apelative muncitoresti disperate. Sigur vom impresiona prin numarul nostru, prin decenta noastra, astfel vom primi si suportul international….daca incepem sa urlam, da dam foc la poze, sa tipam…nu vom reusi nimic…La prima demostratie in septembrie 2010 am scris SCMD-ului ca demonstratia noastra sa fie ca si un mars al tacerii, sa ne adunam la Cotroceni si sa invitam marii generali ai armatei romane sa tina discursuri intr-o nota de o decenta impunatoare….sa incepem cu imnul Romaniei si sa terminam cu el.NU AM FOST ASCULTAT.Haideti sa incercam de aceasta data sa scoatem armata de rezerva din aceasta mocirla in care ne-au tarat, din motive necunoscute, liderii SCMD, organizatie in care si eu sunt membru. Sunt total de acord sa iesim in strada pe 1 martie dar sa o facem cu demnitate!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE