sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăActualitate militaraExterneRomânia respectă directivele UE privind achiziţia avioanelor F-16

România respectă directivele UE privind achiziţia avioanelor F-16

Corneliu Dobritoiu
România respectă „la literă” toate directivele Uniunii Europene în ceea ce priveşte achiziţia avioanelor multirol F-16 din Portugalia, a declarat sâmbătă, ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, prezent la ”Aeronautic Show 2012”.

„O să ieşim cu o propunere de decizie la nivelul CSAT. Suntem în concurenţă, după cum ştiţi, cu bulgarii. Referitor la achiziţie, vă asigur pe dumneavoastră, pe toţi cetăţenii României, inclusiv partenerii din UE, că România respectă absolut toate directivele UE pentru această achiziţie, la literă”, a spus Corneliu Dobriţoiu referindu-se la achiziţia avioanelor multirol din Portugalia, potrivit Agerpres.

Ministrul a mai spus că deşi există temeri cum că ar trebui organizată o licitaţie, aşa cum cere Comisia Europenă, avioanele vor fi cumpărate în cadrul unui acord interguvernamental privind tehnica militară în uz, ceea ce elimină necesitatea organizării unei licitaţii.

Corneliu Dobriţoiu a declarat pentru AGERPRES, în august, că România ar putea cumpăra F-16 din Portugalia, starea avioanelor fiind una „foarte bună”, potrivit experţilor care au evaluat starea tehnică a acestora. Ministrul a precizat că programul multirol „este mai mult decât acceptabil”, suma finală pentru achiziţionarea avioanelor putând fi negociată cu partenerul portughez.

Sursa: cotidianul.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE