marți, iulie 23, 2024
AcasăForte aerieneRomania poate pierde investitii de 1 mld. euro daca va cumpara avioanele...

Romania poate pierde investitii de 1 mld. euro daca va cumpara avioanele F16 oferite de Lockheed Martin

Italienii de la Alenia Aeronautica se ofera sa investeasca un miliard de euro in economia romaneasca daca statul va accepta oferta pentru 24 de aeronave Eurofighter, nu mai vechi de anul 2004, suma ce echivaleaza cu pretul care ar urma sa fie platit in schimbul acestor aeronave. Si suedezii de la Saab vin cu o oferta similara ei oferind avioanele Gripen.

Lupta pentru dotarea armatei romane cu avioane de lupta se intensifica, cei doi contracandidati grabindu-se sa lanseze oferte cat mai atragatoare dupa ce CSAT (Consiliul Suprem de Aparare a Tarii) a aprobat in luna martie a acestui an oferta americanilor de la Lockheed Martin pentru modelul de avion F16 intr-un contract ce prevede achizitia de 24 de aeronave reconditionate, pentru suma de aproximativ 1,3 mld. dolari (circa un miliard de euro), scrie Ziarul Financiar. Oferta inaintata de guvernul american nu prevede insa clauze privind realizarea de investitii in economia romaneasca.

“Legislatia romana prevede ca in cazul acestor contracte sa existe o compensare economica, chiar daca americanii s-au eschivat de realizarea offset-ului. Noi am decis sa fim in acord cu legislatia si oferim un offset de 100% din valoarea contractului de achizitie”, a declarat Giuseppe Paoletti, directorul de campanie pentru Eurofighter in Romania. Offset-ul este o compensatie economica care se practica in cazul achizitiilor din domeniul militar si care este oferita de vanzator.
Sursa: sroscas.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE