duminică, iulie 14, 2024
AcasăActualitate militaraExterneRomânia acorda ajutor umanitar pentru realizarea unei şcoli în provincia Zabul...

România acorda ajutor umanitar pentru realizarea unei şcoli în provincia Zabul din Afganistan

Romania, prin Ministerul Apararii Nationale va acorda un ajutor umanitar constand in constructia unei scoli in provincia Zabul din Afganistan, provincie unde militarii romani isi desfasoara activitatea. Conform unui Proiect de Hotarare de Guvern postat spre dezbatere pe site-ul MApN, bugetul acestei institutii va fi suplimentat pentru anul 2011 cu suma de 980.260 lei.

Ajutorul acordat de Romania va consta pe de o parte din 20 de bucăţi construcţii uşoare din elemente modulate, în limita sumei de 435.000 lei, necesare realizării scolii, provenite de la Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale si din suplimentarea bugetului Ministerului Apărării Naţionale pe anul 2011 din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, cu suma de 980.260 lei la doua alineate bugetare: „Construcţii” – 929.095 lei şi alineatul „Mobilier, aparatură birotică şi alte active corporale” – 51.165 lei.

Cheltuielile de realizare a scolii, privind montajul, dotările funcţionale, utilităţile, transportul pe teritoriul Republicii
Islamice Afganistan precum şi alte cheltuieli ocazionate de îndeplinirea acestei acţiuni, se suportă de către Ministerul Apărării Naţionale, din bugetul propriu, în limita sumei alocate prin hotararea de guvern de 980.260 lei.

Daca acest ajutor umanitar va fi aprobat si se va materializa in teren, copii afgani din provincia Zabul vor beneficia de o scoala dotata integral, de la rezervoare de apa cu puturile si pompele aferente pana la banci, scaune, table scolare magnetice, inclusiv un cabinet medical dotat cu instrumentarul aferent.

In acest moment, proiectul se afla in dezbatere publica si poate fi citit pe site-ul dlaj.mapn.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE