miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăActualitate militaraReuniunea Informală a Miniştrilor Apărării din statele membre UE

Reuniunea Informală a Miniştrilor Apărării din statele membre UE

In zilele de 20 şi 21 februarie, se desfasoara la Atena Reuniunea Informală a Miniştrilor Apărării din statele membre ale Uniunii Europene. Ministrul apararii, Mircea Dusa, participa la reuniune.

Agenda discuţiilor cuprinde subiecte referitoare la concluziile Consiliului European (CE) din decembrie 2013, sprijinul UE cu echipamente a forţelor armate locale sau regionale, Parteneriatul Strategic UE – ONU, cooperarea sistematică în domeniul apărării, dar şi direcţiile de acţiune ale Agenţiei Europene de Apărare post Consiliu European.

Discuţiile consacrate sesiunilor de lucru se vor concentra pe stabilirea paşilor de urmat, în urma sarcinilor concluzionate pe timpul Consiliului European din decembrie 2013, dar şi pe operaţiile militare în desfăşurare sub egida Politicii de Securitate şi Apărare Comună (PSAC).

Reuniunea reprezintă prima activitate la nivel înalt organizată de Preşedinţia Elenă a Consiliului UE din cadrul procesului de implementare a concluziilor CE / PSAC 2013.

Reuniunea Informală a Miniştrilor Apărării din statele membre UE a debutat cu prezentarea concluziilor Consiliului European din luna decembrie 2013, vizând în principal identificarea modalităţilor de implementare a acestora. În acest context, ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, a subliniat faptul că reuniunea din decembrie 2013 a marcat decisiv un proces de consolidare a Politicii de Securitate şi Apărare Comună pe termen mediu şi lung.

„Anul 2014 este un an definitoriu pentru configurarea şi demararea procesului de implementare a sarcinilor trasate. România este implicată activ în realizarea obiectivelor Politicii de securitate şi apărare comune”.
În discursul său, Mircea Duşa a transmis participanţilor faptul că, pentru România, este importantă consolidarea parteneriatelor cu statele terţe, dar şi o strategie maritimă europeană ce abordează echilibrat toate bazinele maritime.

Foto: mapn.ro

Ministrul apărării naţionale a reconfirmat sprijinul ţării noastre pentru continuarea misiunilor din Bosnia şi Herţegovina, Mali şi Somalia. În acest sens, Mircea Duşa a declarat că „ne respectăm angajamentul de a contribui la aceste misiuni şi la operaţionalizarea contribuţiei apărării la strategiile şi politicile UE privind dezvoltarea capacităţilor statelor partenere”.

Sursa: mapn.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE