duminică, aprilie 14, 2024
AcasăLegislatieProtest extrem pregatit de un colonel in rezerva, membru al organizatiei PSD...

Protest extrem pregatit de un colonel in rezerva, membru al organizatiei PSD Arges

Problemele generate de recalcularea si revizuirea pensiilor militare, promisiunile de rezolvare a situatiei neonorate de catre actualul prim ministru, trecerea in uitare a subiectului si nu in ultimul rand scaderea cuantumului pensiei sunt motive ce pot conduce la gesturi extreme, fara sens din punctul meu de vedere. Exista alte cai, alte mijloace dar disperarea …..Va prezentam in cele ce urmeaza protestul colonelului in rezerva Puiu Dita ,jurist ,fost comandant de unitate ,membru al Organizatiei PSD Arges .

PROTEST

Datorită tergiversării emiterii OUG având ca obiect stoparea reţinerilor ilegale şi revenirea pensiilor militare diminuate la cuantumul din dec. 2010 pentru mine şi cei 30 de mii rezervisti aflaţi in aceeaşi situaţie am hotărât SĂ MĂ LEG CU LANŢURI de sediul central al PSD Bucureşti şi să-mi DAU FOC carnetului de membru de partid PSD. Vă trimit, alăturat şi MOTIVELE care m-au determinat să recurg la acest gest extrem şi ACORDUL meu ca aceste aspecte, inclusiv datele cu caracter personal să fie făcute publice.
Vă mulţumesc!
Col. (r.) Diţă Puiu, Piteşti,
tel. 0788253888; puiudita@yahoo.com

MOTIVELE
PENTRU CARE AM HOTĂRÂT
IREVOCABIL
SĂ RECURG LA ACEASTĂ FORMĂ EXTREMĂ DE PROTEST

1. La 01.05.2012, domnul premier Ponta, ne-a promis personal, nouă rezerviştilor cu pensiile diminuate prezenţi în Piaţa Victoriei, că ne va soluţiona cererile şi …….. vedeţi rezultatele !

2. Noi, SCMD, am semnat şi susţinut USL în ajungerea la putere participând la 14 mitinguri anti PDL în Bucureşti, am fost la Romexpo şi Arena Naţională, am manifestat în ianuarie 2012 în Piaţa Milea din Piteşti până ce am înţepenit de sciatică şi m-a luat Salvarea, am participat ca observator la alegerile locale din Topoloveni iar acum când USL a ajuns la putere, REFUZĂ un lucru elementar: să ne dea un răspuns clar, concret, „albă sau neagră” referitor la oprirea reţinerilor ilegale începute de Boc şi continuate de actualii guvernanţi (mie, spre exemplu, mi se reţin 960 RON net/ lunar).

3. Acum un an m-am înscris în PSD, nu să fac carieră politică, ci pentru că m-am regăsit în în ceea ce au promis că vor face. Acum, când s-au văzut la putere, ne ignoră.

4. De bine, de rău, bugetarii şi-au recuperat în două tranşe banii, CAS-ul se recuperează şi el eşalonat. SINGURII SACRIFICATI pe altarul austerităţii am rămas noi, cei peste 30 de mii de rezervişti cu pensiile diminuate, minţiţi şi ignoraţi în continuare.

5. Până la alegerile parlamentare ni s-a spus că nu e posibilă emiterea unei OUG de revenire a pensiilor la cuantumul din decembrie 2010, pe motiv că nu sunt bani prevăzuţi în buget.
Acum după alegeri, deşi ni se promisese că începând cu 01.01.2013 se va emite această OUG, nu se mai vorbeşte nimic referitor la promisiunile electorale făcute deşi m-am adresat ministrului apărării naţionale prin purtătorul de cuvânt şi personal, domnului premier Victor Ponta, pe facebook. În schimb am fost planificat în audienţă la domnul ministru al apărării naţionale, audienţă pe care am refuzat-o deoarece eu am solicitat, madatat de SCMD Piteşti, un răspuns pentru toţi camarazii mei referitor la oprirea „furăciunii”la care suntem supuşi, nu o rezolvare punctuala pentru col. (r) Diţă Puiu.

6. Sper, ca în urma gestului meu, să primesc un răspuns argumentat juridic la această întrebare, spre exemplu:
În motivaţia aprobării Amnistiei plăţii sumelor pe 2011, s-a consemnat că reţinerile sunt ilegale şi pe acest temei, în final am fost absolviti de ele. Dacă guvernul Boc ne-a furat, ceea ce a precizat şi Guvernul Ponta, mă intreb şi vă întreb : de ce mai continuă actuala putere „furaciunea” demarată de guvernul Boc împotriva noastră ?

7. De multe ori aş fi preferat să nu fi fost jurist că poate nu aş fi avut dimensiunea exactă a NEDREPTATII care ni se face.

8. Cum aş putea să dorm liniştit când după o activitate de peste 40 de ani , Liceu Militar, Şcoală Militară, Facultate de Drept, cursuri postuniversitare, colonel şi comandant, să am după aceasta lege „tembela”, o pensie mai mica cu 1.000 RON decăt cea a unui subofiţer? Care au fost răspunderile fiecăruia?

9. După mediatizarea hotărârii mele, tot mai mulţi, inclusiv familia, încearcă să mă tempereze pe motiv că se poate trăi şi cu pensia diminuată. Le-am spus tuturor că nu banii în sine m-au dus la disperare, ci faptul că mi s-a luat statutul şi gradul militar, faptul că adorm şi mă trezesc cu acest sentiment al NEDREPTAŢII care mi se face mie şi camarazilor mei. Să te trezeşti minţit, furat, ignorat, târât şi admonestat prin tribunale de niste inşi mai tineri decât copii mei este mai greu de suportat decât o sumă lipsă din pensie.

10. Sunt camarazi de-ai mei mult mai în vârstă, gata să-şi dea duhul cu aceasta durere că nu li se face dreptate. Fiind „mai verde”, mulţumită lui Dumnezeu, am luat această hotărâre cu speranţa că mă fac portavocea celor 30 de mii de rezervişti cu pensiile diminuate, ajunşi şi ei la marginea răbdării, minţiţi şi ignoraţi continuu pentru singura vină că şi-au făcut cu atâta drag şi seriozitate datoria faţă de ţară.

Prefer, mai bine să mor cu demnitate dacât să fiu permanent umilit şi minţit.

Acestea sunt argumentele şi până când nu voi primi un răspuns clar şi concret din partea guvernanţilor, irevocabil nu voi renunţa la gestul meu.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

                     Col.(r)  Puiu Dita                                                                                                                                                                   18.01.2013

 

Incercand sa mai domoleasca din focul si supararea colonelului, observand framantarile din sanul SCMD rezultate in urma acestui protest, biroul operativ al acestui sindicat incearca sa domoleasca spiritele incinse: totul va fi bine si roz.  In consecinta s-a convenit declansarea unui dialog cu conducerea  si parlamentarii USL Arges. Parlamentarii USL au promis…

Mesajul de final este menit ”sa linisteasca” spiritele razvratite:  Este de dorit ca astfel de discutii edificatoare sa aiba loc peste tot,  deoarece noi nu ne dorim boicotarea USL si a actualului Guvern ci contracararea unei propagande abjecte, facuta impotriva noastra de cei vinovati, si lamurirea aliatilor nostri asupra situatiei reale, in conditiile in care in ultimii doi ani au decedat, numai de la MApN, peste 4100 rezervisti.

Concluzia este apoteotica: Basescu e de vina ca Ponta nu emite cele doua ordonante de urgenta cerute de SCMD, iar in Parlament nu este introdus Proiectul Legii pensiilor militare de stat.

Intregul comunicat marca SCMD poate fi citit aici.

 

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

  1. Astazi 24 ianuarie 2013 presedintele Filialei Iasi a SCMD a avut o scurta intalnire cu primul ministru Victor Ponta, prezent in garnizoana cu ocazia sarbatoriririi Zilei Unirii.
    Intrebat fiind despre modul concret de solutionare a revenirii pensiilor militare diminuate la cuantumul lunii decembrie 2010 si mai ales despre termenul la care se vor repara nedreptatile savarsite de guvenul PDL la adresa celor 30.000 de rezervisti militari,vizibil surprins si contrariat de faptul ca inca mai avem nelamuriri legate de acest lucru (?) ,a raspuns textual ca : » Am vorbit cu Mircea (Dusa n.n.) si acesta o va rezolva asa cum am promis ».
    Biroul Operativ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE