duminică, decembrie 10, 2023
AcasăActualitate militaraProiectul TBT 8x8 inca mai misca

Proiectul TBT 8×8 inca mai misca

Transportor amfibiu blindat (TBT 8x8)
Transportor amfibiu blindat (TBT 8×8)
Dintr-un comunicat MApN aflam cu surprindere ca, la trei ani de la lansare, proiectul Transportor Blindat pentru Trupe inca mai misca.

Astfel, potrivit comunicatului, o echipă de specialişti ai Centrului de Testare, Evaluare şi Cercetare Ştiinţifică pentru Armamente din cadrul Agenţiei de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare (ACTTM) va testa miercuri, 26 noiembrie, în Poligonul Jegălia, prototipul transportorului blindat pentru trupe 8X8 (TBT 8X8) în scopul stabilirii funcţionalităţii scaunelor şi a sistemului de centuri de siguranţă la explozia unei mine, precum şi dinamica manechinului în interiorul vehiculului.

Din pacate, in nici-un comunicat ministerul nu spune cate astfel de transportoare are de gand sa cumpere si nici pe ce perioada. Poate cu o comanda ferma din partea ministerului, lucrurile s-ar misca mai repede.

Oare va avea si acest transportor soarta SAUR si vom cumpara in continuare tehnica de afara in timp ce industria de aparare romaneasca ”moare de foame”?

Sa fie intr-un ceas bun!

Transportorul blindat pentru trupe (TBT 8×8) va fi un vehicul blindat de transport şi luptă, proiectat să asigure
protecţia (la nivel minim 3) a grupei de infanterie împotriva schijelor, gloanţelor, armamentului uşor de infanterie, precum şi împotriva efectelor CBRN (chimice, bacteriologice, radiaţii nucleare), pe timpul executării misiunilor specifice.

Se doreste existenta posibilitatii de configurare a platformei în diferite variante: transport trupe, punct comandă, vehicul de recuperare, ambulanţă, cercetare NBC, sau maşină de luptă echipată cu diferite sisteme de arme (mitralieră calibru 12,7 mm, tun calibru 25 mm şi mitralieră calibru 7,62 mm, aruncător calibru 120 mm, rachete sol-aer sau anti-tanc).

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular