joi, aprilie 18, 2024
AcasăActualitate militaraProiectul care stabileşte regimul pensiilor militarilor a primit aviz pozitiv

Proiectul care stabileşte regimul pensiilor militarilor a primit aviz pozitiv

Potrivit Mediafax, proiectul de lege iniţiat de guvern, care stabileşte regimul pensiilor militarilor, a primit aviz pozitiv, cu un amendament, în cadrul şedinţei Comisiei de apărare din Senat.

Potrivit Mediafax, Timotei Stuparu (PSD), vicepreşedintele Comisiei de apărare, a declarat, după încheierea şedinţei, că amendamentul se referă la baza de calcul a pensiilor.

„Baza de calcul pentru stabilirea pensiilor militare de stat este media tuturor veniturilor brute realizate în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate, actualizat la data deschiderii dreptului de pensie, la alegerea persoanelor prevăzute în contextul legii”, a spus Stuparu.

Vicepreşedintele comisiei a mai spus că proiectul de lege nu este perfect, urmând ca acesta să sufere modificări în timpul parcursului legislativ, până la adoptare.

„Dezbateri au fost, controverse au fost, eu acum nu pot să spun că este perfectă, ea va fi perfectată în continuare. Există posibilitatea ca ea să fie transmisă, şi asta este posbilitatea legală, ca ea să meargă în Camera Deputaţilor. Acolo se mai poate face lobby din partea instituţiilor, să-şi susţină în continuare nişte amendamente, se mai pot face şi corecturi şi sper ca acolo să devină mult mai bună această lege, asta este speranţa mea. Orice lege este perfectibilă, pentru că sistemul este destul de zbuciumat, s-a întâmplat ce s-a întâmplat cu tăierile”, a spus Stuparu.

Privitor la impactul bugetar pe care îl are acest proiect de lege, Timotei Stuparu a declarat: „Guvernul n-a spus că afectează major, n-am avut o asemenea intervenţie. Înseamnă că acel calcul a fost pe măsura, aşa cum a fost gândit”.

Proiectul lege prevede că vor fi acordate pensii militare de stat şi pentru soldaţii şi gradaţii profesionişti care îndeplinesc condiţiile de vechime în serviciu, această categorie profesională beneficiind în prezent de posibilitatea menţinerii în activitate până la vârsta de 55 de ani.

Sursa: Mediafax

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE