miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăActualitate militaraProiect de Hotărâre de Guvern pentru stabilirea locurilor de muncă și a...

Proiect de Hotărâre de Guvern pentru stabilirea locurilor de muncă și a mărimii concrete a sporului pentru condiţii de muncă pentru familia ocupaţională de funcţii bugetare „Apărare, ordine publică şi securitate naţională”.

Ministerul Apărării Naționale a pus în dezbatere publică un proiect de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiţii de muncă, precum şi a condiţiilor de acordare a acestuia pentru familia ocupaţională de funcţii bugetare „Apărare, ordine publică şi securitate naţională”.

Prin noua reglementare se dorește actualizarea şi înlocuirea dispoziţiilor/ordinelor interne ale instituţiilor care aparţin sistemului de apărare, ordine publică şi securitate naţională cu o hotărâre a Guvernului pentru aprobarea locurilor de muncă, a condiţiilor de muncă şi a operaţiunilor, precum şi a procentelor de acordare a sporului pentru condiţii de muncă periculoase sau vătămătoare, a sporului pentru condiţii grele de muncă, precum şi a sporului pentru activităţile care solicită o încordare psihică foarte ridicată, personalului din cadrul acestui sistem, conform art.23 din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, şi a art. 12 alin. (3) din anexa nr. VI la această lege.

Totodată, se propune reglementarea unitară a acordării sporului prevăzut de art. 12 alin. (2) din anexa nr. VI – Familia ocupaţională de funcţii bugetare Apărare, ordine publică şi securitate naţională la Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, în cadrul tuturor instituţiilor din sistem şi pentru tot personalul încadrat în aceste instituţii deoarece sporul pentru condiţii de muncă specificat este un spor strict legat de locul de desfăşurare a activităţii”.

Proiectul de Hotărâre de Guvern și Nota de Fundamentare pot fi studiate în link ul de mai jos, cu mențiunea ca anexele sunt clasificate și nu vor fi publicate.

PROIECT HG

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular