miercuri, februarie 28, 2024
AcasăActualitate militaraPrimul detasament american a tranzitat prin baza Mihail Kogalniceanu

Primul detasament american a tranzitat prin baza Mihail Kogalniceanu

In data de 3 februarie, prin Centrul de Tranzit construit de militarii 902nd Engineer Company in aeroportul Kogalniceanu(MK) din judetul Constanta, au plecat în Afganistan 300 de militari din cadrul 2nd Brigade Combat Team şi 101st Airborne Division, pentru o rotaţie de nouă luni în cadrul operaţiunii „Enduring Freedom”.

„Acesta este unul dintre nodurile de transport care asigură faptul că militarii noştri ajung în teatrele de operaţiuni sau în sânul familiilor lor, în condiţii de siguranţă“ a declarat lt. col. Wayne Marotto, purtătorul de cuvânt al TSC 21.

„Românii au contribuit enorm la acest program. Noi nu am fi putut realiza misiunea fără sprijinul lor. Nu numai la nivel diplomatic, dar şi la nivel regional şi local“, a adăugat lt. col. Wayne Marotto.

Baza de la aeroportul Kogalniceanu poate asigura tranzitul a cel mult 2.000 de militari simultan, facilitatile construite asigurand conditii la un standard superior celor din baza militara de la Manas, unde militarii aflati in tranzit erau cazati, mancau si se spalau in corturi. De buna functionare a Centrului de Tranzit se ocupa peste 350 de militari şi angajaţi civili.

In urma cu o luna oficiali ai US Army si romani anunţau că operaţiunile de tranzit americane de pe Aeroportul Manas, Kârgâzstan, vor fi mutate pe Aeroportul „Mihail Kogălniceanu“ (MK), din judeţul Constanţa.

Conform oficialilor SUA, punctul de tranzit aerian de la MK va oferi servicii esenţiale de logistică trupelor americane care vin sau pleacă din Europa sau Asia Centrală, până la sfârşitul anului 2014 sau până la finalizarea misiunilor curente.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE