marți, februarie 27, 2024
AcasăActualitate militaraPrima promotie de ingineri civili la absolvirea Academiei Tehnice Militare

Prima promotie de ingineri civili la absolvirea Academiei Tehnice Militare

In data de 16 iulie 2011, de la ora 09.00, Academia Tehnică Militară imbraca straie de sarbatoare, organizand o serie de manifestări cu caracter militar şi universitar, prilejuite de absolvirea promoţiei de ingineri militari „Dimitrie Cantemir” şi a primei promoţii de ingineri civili (studii cu taxă),pregătiţi pentru sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională din România şi pentru industria de profil.

Promoţia de ingineri militari „Dimitrie Cantemir” numără 87 absolvenţi repartizaţi în structurile Ministerului Apărării Naţionale, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe şi Serviciului de Protecţie şi Pază, la care se adaugă 25 de absolvenţi şcolarizaţi pentru nevoile Ministerului Administraţiei şi Internelor, precum şi 18 civili.

Acestora li se adaugă absolvenţii, 7 militari şi 3 civili, ai programului de studii universitare de masterat Echipamente şi tehnologii în ingineria autovehiculelor”.

Evenimentul se va desfăşura la sediul Academiei Tehnice Militare, situat în bd. George Coşbuc nr. 81-83, sector 5, Bucureşti.

N.R.: Academia Tehnică Militară din București este o instituție de învățământ superior acreditată, fiind supusă evaluării periodice de către Consiliul Național de Evaluare Academică și Acreditare. Academia Tehnică Militară a fost formată prin Decretul nr. 371 din 14 septembrie 1949, alături de Academia Militară, Academia Militaro-Politică și Academia Spatelui Armatei, prin reorganizarea Școlii de Război, o instituție de învățământ militar superior înființată de Regele Carol al II-lea în 1937.

În Decretul 371 scria că Academia Tehnică Militară are ca scop să formeze ofițeri ingineri cu o pregătire corespunzătoare specificului tehnic al diferitelor arme, necesar pentru încadrarea comandamentelor, unităților, formațiunilor și instituțiilor militare de specialitate. Ulterior, Academia Tehnică Militară a fost comasată cu Academia Militară.

În 17 mai 1990, prin Hotărârea de Guvern nr. 550 s-a procedat la reorganizarea Academiei Militare și (re)înfiintarea Academiei Tehnice Militare ca instituție de învățământ superior politehnic militar, cu sediul în municipiul Bucuresti, subordonată Ministerului Apărării Naționale, care formeaza ofițeri-ingineri și subingineri necesari armatei, precum și unor beneficiari interni și externi.
În Academia Tehnică Militară se desfășoară învățământ de formare a ofițerilor ingineri și învățământ postuniversitar de diferite niveluri, pentru nevoile Ministerului Apărării Naționale și celorlalte structuri ale sistemului național de apărare (Ministerul Administratiei și Internelor, Serviciul de Telecomunicații Speciale, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Informații Externe, Serviciul de Protecție și Pază), precum și la solicitarea unor parteneri externi.
Învățământul politehnic superior militar s-a dezvoltat continuu, în concordanță cu exigențele învățământului superior pe plan național, și cu necesitățile armatei, urmărind atât pregătirea științifică, tehnică și militară, cât și calitățile morale necesare ofițerului inginer.
Academia Tehnică Militară pregătește în domeniul licență, masterat, doctorat. Dintre masteratele cu specific în apărare națională, securitate și ordine publică este și masteratul „Managementul Tehnologiei Informației”

Sursa: mta.ro,wikipedia.org

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE